Buitenland

Tolstoj is van mening dat het Westen de neiging om te scheuren Rusland Servië en sleep naar de NAVO

Dus, volgens vertegenwoordigers van de Europese Commissie (EC) Servië en Montenegro kan lid worden van de gemeenschap tegen 2025. Dit oordeel is uitgesproken door de Vice-voorzitter van de Doema Pjotr Tolstoj op de vergadering met de servische delegatie onder leiding van de Adjunct van de nationale Assemblee (éénkamerparlement) Slavisha de Ristić. De westerse pogingen om het “push” de overeenkomst betreffende de normalisatie van de betrekkingen tussen Belgrado en Pristina – de prelude te scheuren Servië uit Rusland in de toekomst te overtuigen van de Balkan Republiek te treden tot de NAVO. We begrijpen dat dit slechts een prelude op te rukken Servië uit Rusland, te trek haar in de Alliantie, en in tegenstelling tot de mening van de burgers: we herinneren ons allemaal hoe de protesten zijn tegen toetreding tot de NAVO werd in Montenegro”, een citaat van de pers-de dienst van het woord Tolstoj. Op zijn beurt, Zheleznyak onderstreept de dringende noodzaak voor een tijdige politieke beoordeling van de situatie in de vraag van de Kosovo-regeling. Vice-speaker heeft benadrukt, dat Rusland in alle internationale fora ten gunste van de ondeelbaarheid en de integriteit van Servië, en verzoekt de Europese collega ‘ s om te blijven inzetten om de normen van de resolutie, die is de basis van de rechtshandeling de situatie op te lossen met Kosovo. Op hetzelfde moment, de EC van mening dat het noodzakelijk eerst voor het sluiten van een “juridisch bindende overeenkomst betreffende de normalisatie van de betrekkingen tussen Servië en Kosovo”. Als de persdienst van de russische parlementariër, het Centrale thema van de gesprekken is naar voren gebracht als een voorwaarde voor de toetreding van Servië tot de EU “alomvattende overeenkomst” tussen Pristina en Belgrado, samen met die van het Westen probeert te onttrekken aan de naleving van resolutie 1244 van de VN-veiligheidsraad (bevestigt de soevereiniteit en de territoriale integriteit van de Federale Republiek van Joegoslavië, de juridische opvolger is Servië). /TASS/. “Tot op heden, in Kosovo is er een zeer moeilijke situatie met de georganiseerde misdaad, de drugshandel en het terrorisme, dit was een direct gevolg van het beleid van het Westen, die werkt op het principe van “verdeel en heers”, breken in stukken die de hele staat en de mensen, niet de zorg over de gevolgen,” concludeerde Dik. MOSKOU, juli 13. De overeenkomst, waarin wordt voorgesteld te worden ondertekend door Belgrado en Pristina, onder andere, impliceert de aanvaarding van Servië, zodat Kosovo kunnen blijven invoeren van internationale organisaties en verenigingen, waaronder de NAVO. De EU-strategie

In het begin van februari, de Europese Commissaris voor Europees nabuurschapsbeleid en de uitbreiding van Johannes Hahn in Straatsburg presenteerde een nieuwe Strategie van de EU in de richting van de Balkan-landen. De politicus opgemerkt dat het afwijzend houding van het Westen in resolutie 1244 en de verdere stappen in de richting van de internationale erkenning van Kosovo ‘ s self-proclaimed, kan desastreuze gevolgen hebben, niet alleen voor de Balkan, maar voor heel Europa. Alleen de strikte naleving en de uitvoering van het document, een hoeksteen van de Kosovo-regeling – kan resulteren in een ware normalisatie van de situatie zonder enige zogenaamde uitgebreide afspraken buiten de reikwijdte bepaald door de resolutie van aanzienlijke autonomie en zelfbestuur van Kosovo”, zei hij. Ook het overleg werd bijgewoond door een lid van de Doema Commissie internationale Zaken Sergei Zheleznyak. “Het negeren van de VN-veiligheidsraad resoluties en pogingen tot het maken van een nogal controversieel overeenkomsten gericht op het uiteindelijke afscheiding van Kosovo van Servië en de erkenning van zijn heerschappij. “Op de lange termijn een oplossing voor de Kosovo-probleem is alleen mogelijk door middel van onderhandelingen tussen de partijen op basis van resolutie 1244 van de VN-veiligheidsraad, die behoudt zijn kracht. We zijn aan het praten over Albanië, Bosnië en Herzegovina, de Republiek Macedonië, Servië, Montenegro en de zelfverklaarde Republiek van Kosovo.