Entertainment

The O’Jays brengen levende muziekgeschiedenis op North Sea Jazz

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az
De soul-zeventigers zetten vol kracht ‘Ship Ahoy’ in, met achter hen op het videoscherm beelden van tot slaaf gemaakten, racistische martelingen en protestmarsen. Met hun flinke achtergrondband – inclusief de last-minute toegevoegde Nederlandse saxofonist Bart Wirtz – presenteerde de groep een gestroomlijnde soultrein die met name in het begin, waarin de veteranen elkaar met verweerde stemmen soepeltjes afwisselden, overtuigde. Het was levende muziekgeschiedenis, leunend op decennia vakmanschap en tijdloze krakers. Meer in topvorm was de vermaarde, 80-jarige saxofonist Charles Lloyd. In rode kostuums liepen ze het podium op, tijdens de met 25.000 bezoekers uitverkochte openingsavond van North Sea Jazz 2018 in Ahoy Rotterdam. Het werd met onder meer gitarist Bill Frissell, een soulvol welgemeend optreden waarin vooral opviel hoe krachtig zijn toon nog is. Eindelijk waren ze in Nederland, soulformatie The O’Jays, ruim vijfenveertig jaar nadat de groep een Amerikaanse nummer 1-hit scoorde met ‘Love Train’. De jazzeminentie liet zich met een krachtige sound horen op zijn tenorsax en dwarsfluit.