Economie

Rosselkhoznadzor opgeheven beperkingen op het aanbod van melk van drie planten van Kazachstan

Het Comité van veterinair controle en het toezicht van het Ministerie van landbouw van Kazachstan in reactie op beperkingen in de nood bestelling wordt verzonden aan de russische zijde de bevestiging van de informatie over de afwezigheid van de vermeende re-export van Witrussische droge melk, en ook officieel bevestigd dat de export van specifieke ondernemingen van volle melk en klaar dairy products”, – vermeld in het bericht. ASTANA, 13 juli. /TASS/. Op vrijdag meldde de persdienst van het Ministerie van landbouw van Kazachstan. Opgemerkt wordt dat in de loop van de officiële vergaderingen in Moskou, de kazachse kant verstrekte aanvullende informatie op de traceerbaarheid van de producten van deze bedrijven. “Deze beperkingen werden opgelegd door de russische zijde 1 juni 2018 in verband met de vermeende re-export van melkpoeder Witrussische zuivel ondernemingen, ten aanzien waarvan de Rosselkhoznadzor had opgelegd tijdelijke beperkingen. “Deze maatregelen hebben bijgedragen tot het verwijderen van de termijn en de te trekken gedeeltelijk inactief Kazachstan verwerking van melk ondernemingen die werken op volle capaciteit,” – zei in het Ministerie. Rosselhoznadzor is officieel geannuleerd, is de tijdelijke beperkingen op het aanbod van zuivelproducten naar de russische Federatie van Kazachstan Kazachstan drie melk-verwerking ondernemingen: programma een leven lang leren “Taiynsha-Astyk”, LLP “DEP”, LLP “Molprodukt”.