Economie

Oreshkin: de groei van de russische economie in 2019 kan vertragen tot 1,4-1,5 procent

Oreshkin zei ook dat de inflatie in Rusland in het jaar 2019 zal hoger zijn dan het streefcijfer van 4%, maar in 2020 zal weer vallen onder dit niveau. “Als gevolg van de BTW verhoging volgend jaar de inflatie iets boven het niveau van 4%, maar het brengt geen ernstige risico’ s voor de algemene inflatie foto. Volgens hem, in 2020 de BBP-groei zal beginnen te herstellen. Volgens Ministerie van Financiën schat de inflatie in Rusland in het jaar 2019 zal bedraagt 4,3%, terwijl de verhoging van de BTW van 18% naar 20% zal toevoegen aan indicator 1,3 procentpunten. In dit geval is het partiële effect van de BTW-verhoging zal manifesteren in 2018, als gevolg van de groei van de inflatie verwachtingen. “Ongeveer 2% we verwachten dat in 2020 en een traject van ongeveer 3% in 2021 en verder. En in 2020, hebben we opnieuw dalen tot onder de 4%, wanneer dit negatieve effect van de verhoging van de BTW van de basis van de bladeren,” zei Oreshkin. Dit betekent dat het aandeel van Rusland in de wereld van de economie begint te groeien, en zullen we in staat zijn te omzeilen, Duitsland en Indonesië in onze wedstrijd om de vijfde positie in termen van koopkracht,” zei hij. Volgend jaar ergens over 1.4-1.5%,” – zei de Minister. MOSKOU, juli 13. We hebben in 2017, was de groei met ongeveer 2%, dit jaar wordt het verwacht van 1,9 procent. /TASS/. “Volgens onze schattingen, volgend jaar zal een overgangsbepaling. Die groei die hoger is dan de groei van de wereld economie. De groei van de russische economie in 2019 kan traag zijn in vergelijking met het tarief in 2018 en 1,4 tot 1,5%, zei de Minister van economische ontwikkeling Maxim Oreshkin, de TV-zender “Rusland 24”. We zien een groei die mogelijk iets lager dan dit jaar.