Economie

Novak: Rusland is geïnteresseerd in de voortzetting van het programma “olie in ruil voor goederen” met Iran

De eerste aflevering werd uitgevoerd in November 2017 een bedrag van 1 miljoen ton. President Donald trump 8 mei kondigde de release van Washington van een Gemeenschappelijk algemeen plan van actie – de transactie, die werd afgesloten in 2015 en beperken van het nucleaire programma van Teheran in ruil voor het opheffen van de sancties van de VN-veiligheidsraad en eenzijdige beperkende maatregelen opgelegd door de VS en de EU. De operator in deze transactie wordt de foreign trade Association “Promsyreimport”. In overeenstemming met het volume van de olietoevoer uit Iran naar Rusland is 5 miljoen ton per jaar. De deal met Iran

In April, voorafgaand aan de bekendmaking van de VS zich terug te trekken uit de nucleaire deal, Novak gesproken over de mogelijke uitbreiding van het programma “olie in ruil voor goederen” voor nog eens vijf jaar. Het state Department eerder gezegd dat Washington de intentie te reduceren tot nul de inkomsten van Iran de olie-export. Eerder, de Minister van financiën Steven Mnuchin zei dat de amerikaanse regering zal het opleggen van sancties tegen Rusland, China en de Europese Unie in het geval van voortzetting van de inkoop van hun olie uit Iran, ondanks ONS oproepen. De journalisten zei de Minister van energie van Rusland Alexander Novak. Rusland blijft geïnteresseerd in de deal “olie in ruil voor goederen” met Iran, ondanks VS beweert dat de mogelijkheid sancties op te leggen aan landen die het kopen van Iraanse olie. Een volume van 100 duizend vaten per dag. Het programma zelf is ontwikkeld in 2014, wanneer in Iran waren er sancties. Hij legde uit dat het programma “olie in ruil voor goederen” betekent niet een directe aankoop van de russische olie. “We zijn geïnteresseerd Iran had de mogelijkheid om te kopen russische goederen, werken en diensten te verhogen handel omzet en ontwikkeling van de betrekkingen”, – hij vertelde, het beantwoorden van een vraag of Rusland zal het annuleren van de deal, omdat de eisen van de VS. In mei 2017, een overeenkomst werd bereikt over het begin van de leveringen. /TASS/. MOSKOU, juli 13. “Het gaat om te kopen of niet Rusland en niet van russische bedrijven” – voegde hij eraan toe.