Buitenland

Lavrov: Rusland is niet van plan om aan te vallen iedereen, maar de wil om beschermd te worden tegen iedere aanval

Bush zei dat de AMERIKAANSE missile defense systeem is niet gericht tegen Rusland. “Omdat ik niet wil in een situatie als we ongewapende in het gezicht van de Verenigde Staten het bezit van strategische wapens en strategische missile shield. © Alexei Druzhinin/press-service van de russische President/TASS

MOSKOU, 14 juli. Zie ook

Om te herstellen van nucleaire pariteit: een nieuw superwapen Rusland kreeg een “geboorteakte”

Lavrov herinnerde eraan dat, wanneer in 2002 heeft de President van Rusland Vladimir Poetin noemde de eenzijdige AMERIKAANSE terugtrekking uit het anti-ballistic missile Verdrag (ABM) fout, President George W. “We zijn niet van plan om aan te vallen iedereen, maar ik wil goed worden beschermd tegen elke aanval tegen ons,” – samengevat de russische Minister. Deze combinatie introduceert de verleiding groot, dus we hebben geprobeerd om hun veiligheid in deze situatie niets meer,” – zei Lavrov. “En hij zei dat we zouden moeten doen als ze willen, in reactie op de AMERIKAANSE terugtrekking uit het Verdrag, dat ook zij, zal denken dat onze acties zijn niet gericht tegen hen”, aldus de Minister. /TASS/. Dit werd vermeld door de russische Minister van buitenlandse zaken Sergei Lavrov, in een interview met Larry king op de RT. Rusland is niet van plan om aan te vallen iedereen, maar wil goed worden beschermd tegen elke aanval. Volgens hem zijn de stappen van Washington heeft geleid tot het feit dat Rusland begonnen met de ontwikkeling van nieuwe wapens kunnen overwinnen van de AMERIKAANSE missile defense.