Economie

Lavrov: ONS standpunt op de “Nord stream – 2” is een puur ideologisch.

© Alexander Shcherbak/TASS

MOSKOU, juli 13. De Minister van energie de Heer [Rick] Perry zei dat “Nord stream – 2” moet worden gestopt, en die Europese landen waar de bedrijven zijn betrokken bij het project gesanctioneerde van de Verenigde Staten, omdat de Verenigde Staten concurreren met de autoritaire gas uit Rusland. Dit is aangegeven door de Minister van buitenlandse Zaken van Rusland Sergej Lavrov vrijdag in een interview op TV-zender RT. Zie ook

Dit voorkomt dat de gas pijplijn “Nord stream — 2”

“[President Donald] bazuin genoemd [de russische President Vladimir] Poetin als een sterke concurrent. In het bijzonder, hij noemde Duitsland “een gijzeling van Rusland”. Haar lengte van meer dan 1,2 duizend km capaciteit van 55 miljard kubieke meter gas per jaar. Het is niet de economie, het is geen wedstrijd, het is pure ideologie,” – zei de Minister. Washington ‘ s positie op de gas pijplijn “Nord stream – 2” is geen economische, maar een ideologische. Trump, sprak op 11 juli bij de NAVO-top in Brussel, heeft felle kritiek geuit op de landen – leden van de Alliantie, dat instemt met de bouw van de pijplijn “Nord stream – 2”. “Nord stream – 2 project” uitbreiding van de bestaande gas pipeline “Nord stream”, het koppelen van Rusland en Duitsland onder de Baltische zee omzeilen transit landen: Oekraïne, wit-rusland, Polen en andere Oost-Europese landen en de Baltische staten. Maar het spreken van de concurrentie, en ik geloof dat de vrije markt vraagt om een eerlijke concurrentie. De pijpleiding over het algemeen volgt de route van de “Nord stream” zal door de exclusieve economische zone en de territoriale wateren van vijf landen: Rusland, Finland, Zweden, Denemarken en Duitsland. De inbedrijfstelling van de “Nord stream – 2” is gepland voor het einde van 2019. /TASS/.