Buitenland

Lavrov: NAVO-verklaring over de russische praten over het behoud van het Bondgenootschap van de koude oorlog-mentaliteit

De russische Minister stelde dat dit verschil in kosten kunnen mede worden gerelateerd aan de verschillen in productiviteit. Voor de NAVO is het hoog tijd om het te verlaten”. Volgens Lavrov, de Westerse landen vaak als te beweren dat de bestelling dient te worden gebaseerd op duidelijke regels. Uitspraken over de vijandigheid van Rusland, dat tijdens de NAVO-top, om te praten over het behoud van het Bondgenootschap van de koude oorlog-mentaliteit. – We hebben een gemeenschappelijke bedreigingen en gemeenschappelijke vijanden – terrorisme, klimaatverandering, georganiseerde misdaad, drugshandel. Helaas, blijft de NAVO de traagheid van de koude oorlog. Dossier

“Tot op heden, de NAVO-landen, waaronder de Verenigde Staten, de uitgaven voor defensie is ongeveer 20 keer meer dan Rusland, zei Lavrov. Op 11 juli, op de eerste dag van de NAVO-top in Brussel werd goedgekeurd door de nationale plannen van de landen die lid zijn van het blok (met uitzondering van de verenigde staten) tot verhoging van de militaire uitgaven met 2024, voor een totaal van $266 miljard de AMERIKAANSE President Donald trump heeft herhaaldelijk kritiek op de NAVO-leden-landen, omdat ze niet genoeg geld op het behoud van de collectieve verdediging van het Bondgenootschap. – Als wij sluiten de verenigde staten, de Europese landen besteden aan defensie vier keer meer dan Rusland”. Zie ook

Meer, meer, meer: de NAVO-top in Brussel, stelt een nieuwe bar

“Nu zien we hoe de NAVO breidt zich meer en meer, steeds dichter naar de russische grenzen en het absorberen van alle nieuwe landen die, eerlijk gezegd, geen verhoging van het veiligheidsniveau van het Bondgenootschap, zei Lavrov. Er was geen officiële delegaties van andere Staten of internationale organisaties, maar er waren ook internationale waarnemers en mensenrechten-activisten. Op dit moment, slechts acht NAVO-leden besteden aan defensie meer dan 2%. Hoe dan ook, het was veel meer transparante en meer legitiem dan de eenzijdige erkenning van Kosovo ’s onafhankelijkheid zonder een referendum”. Tijdens een toespraak op de top trump gesuggereerd dat landen niet alleen voldaan aan deze verplichting, maar ook verhoogde uitgaven aan 4% van het BBP. In aanvulling op de bijeenkomst een document werd ondertekend op het begin van onderhandelingen over toetreding tot de NAVO van Macedonië. Zie ook

De defensie-uitgaven van de landen – leden van de NAVO. – Na de gebeurtenissen en het referendum in de Krim, al onze interactie met de NAVO zijn bevroren”. – En dan, als ze nog steeds niet graag, er zal ook worden onderworpen aan andere regels.”

De uitgaven van de russische Federatie en de NAVO op de verdediging

De NAVO-landen, waaronder de VS besteedt aan defensie is ongeveer 20 keer meer dan Rusland, Lavrov gezegd. “Echter, het geval is, natuurlijk, niet alleen in deze,” voegde hij eraan toe. Zie ook

Als troef probeert te dicteren de voorwaarden van de NAVO-partners

In een commentaar op de verklaring van de NAVO, waarin zij “de illegale en illegale annexatie van de Krim”, de Minister opgemerkt dat dergelijke verklaringen “niets nieuws”. /TASS/. We voorgesteld aan de NAVO samen te werken op een aantal fronten: de strijd tegen het terrorisme, de bespreking van de militaire doctrines, de bespreking van de maatregelen om te zorgen voor transparantie in de opbouw van militaire middelen, zei de Minister. “We hebben een heleboel jaren van het luisteren naar deze en gezien als de voortzetting van de inertie van de koude oorlog-mentaliteit, legde hij uit. Het eiste dat alle deelnemende landen in de NAVO onmiddellijk verhoging van de defensie-uitgaven van 2% van het BBP. MOSKOU, 14 juli. “De huidige status van de Krim werd geïdentificeerd door bewoners tijdens een vrij en eerlijk referendum dat werd gehouden in de aanwezigheid van een groot aantal internationale waarnemers -, zei Lavrov. Eerder NAVO-Secretaris-Generaal Jens Stoltenberg zei dat de top in Brussel afgesproken om verder te werken aan de invoering in de toekomst van de Alliantie van Georgië en Oekraïne. “Maar ze zijn in elk specifiek geval, komen met nieuwe regels en dan zeggen dat het sui generis – een van een soort evenement – nota van de Minister van buitenlandse Zaken van de russische Federatie. De AMERIKAANSE militaire budget is rond 3,58% van het BBP. In overeenstemming met de voorwaarden, Macedonië zal uitgroeien tot een volwaardig lid van het Bondgenootschap is om gevolg te geven aan de overeenkomst gesloten met Griekenland over de regeling van het geschil over de naam van het land, die zal worden veranderd in een Republiek van Noord-Macedonië. De uitbreiding van de NAVO

De uitbreiding van de NAVO naar het Oosten is niet bevorderlijk voor de strijd tegen de gemeenschappelijke uitdagingen en bedreigingen, met inbegrip van het internationale terrorisme, de georganiseerde misdaad en de drugshandel, zei Lavrov. De uitbreiding van de NAVO niet het oplossen van deze problemen.”

Volgens hem zijn de leden van het Bondgenootschap moeten begrijpen dat ze niet kan dicteren andere landen benaderingen van internationale veiligheidsvraagstukken. “De noodzakelijke dialoog. De Minister van buitenlandse Zaken van Rusland Sergej Lavrov heeft verklaard in een interview aan de journalist Larry king op de lucht van de TV-zender RT.