Buitenland

Lavrov: de inspanningen van trump en Pompeo bijdragen aan de nederzetting op het koreaanse Schiereiland

Hij herinnerde dat Rusland en China hebben zei vanaf het begin dat de eerste stap naar het oplossen van de situatie op het koreaanse Schiereiland, moet het vertrouwen, en de tweede maatregelen voor de versterking van het, met inbegrip van de schorsing van de raket-en nucleaire testen van Pyongyang en de gezamenlijke militaire oefeningen van Washington en Seoul. De Minister van buitenlandse Zaken van Rusland Sergej Lavrov gelooft dat de inspanningen van de President van de Verenigde Staten Donald trump en de Staatssecretaris van Michael Pompeo de totstandkoming te bevorderen van het vertrouwen tot het oplossen van de situatie op het koreaanse Schiereiland. MOSKOU, 14 juli. /TASS/. Het hoofd van de russische depodesta zei in een interview met de journalist Larry king op de lucht van de TV-zender RT. Later in Pyongyang Staatssecretaris Pompeo, en het was ook bekritiseerd voor het ontbreken van specifieke verplichtingen op het probleem van de denuclearisatie, maar ik denk dat serieuze analisten begrijpen dat ’s nachts niet gedaan”, – merkte Lavrov. “De crisis is erg diep, de gevolgen zijn ernstig, de verslechtering van de situatie kan invloed hebben op veel landen. Wij ondersteunen deze inspanningen en de poging om te helpen in hun contacten met noord-korea en andere landen in de regio”, – zei het hoofd van het russische Ministerie van buitenlandse zaken. Zie ook

De tekst van het gemeenschappelijk document trump en Kim Jong-UN top

Volgens de Minister, Moskou sterk steunt de inspanningen van de leiders van de Verenigde Staten en Zuid-Korea gericht op het vormen van een sfeer die bevorderlijk is voor de oplossing van de nucleaire kwestie op het koreaanse Schiereiland en denuclearisatie”. Moet je geleidelijk opbouwen van vertrouwen, en de inspanningen van trump en Pompeo dragen hier aan bij. “Ik denk dat nu de situatie is de ontwikkeling in de goede richting”, – gesloten Lavrov. “De uitkomst van de Singapore ontmoeting tussen bazuin en de Noord-koreaanse leider Kim Jong-UN, velen hebben kritiek, zeggen dat het allemaal loze woorden op papier, dat niet gedekt wordt door iets substantieel.