Economie

Kostin zei dat VTB streeft naar een vermindering van de hypotheekrente tot 7-8%

“Het nationale gemiddelde is al minder dan 10. En ik zou willen zeggen dat niet alleen de snelheid van de groei van de hypotheek (dit jaar was het de bedoeling dat dit percentage zal hoger zijn dan 20%), maar ook de [lagere] tarieven. En in de eerste zes maanden, onze weersverwachting, zal het bereiken van 95-100 miljard. Medio mei, VTB verhoogde zijn winstverwachting voor het jaar 2018 minstens 150 miljard roebel, zei senior Vice President van VTB Dmitry Pyanov. Echter, merkte hij op dat de rente op leningen aan kleine bedrijven boven de 10%, maar VTB werkt om ze te verminderen. “Onze experts hebben een ontwerp van voorstellen gericht op een verdere uitbreiding van het gebruik van de roebel in internationale betalingen voor de ontwikkeling van de russische markt voor euro-obligaties, aandelen en andere afgeleide instrumenten, die nu alleen gebruikt wordt in het Westen,” zei Kostin. 7-8% – handelsondernemingen, machine-gebouw, de metallurgie (de grote), geneesmiddel, zelfs,” zei Kostin. Een speciale motor is een hypotheek. “Efficiency factor nu (en de belangrijkste indicator van het rendement van de banken – de zogenaamde herbruikbare kapitaal, dat wil zeggen hoeveel de Bank verdient per eenheid geïnvesteerd door de aandeelhouders) overschreden 14%, wat suggereert dat onze Bank is nu een van de top vijf van meest effectieve en winstgevende banken in Europa, als je de grote banken,” – zei Kostin. Dit geeft ons meer en de bescherming van onze financiële sector van externe factoren, en in het algemeen zal een nieuwe impuls geven aan de ontwikkeling van de financiële sector. “Ik denk dat de voorwaarden die alle te maken hebben,” zei Kostin. Dus ik wilde bieden, als je dat kunt, wordt u gevraagd te overwegen, de relevante structuren, de overheid, de Centrale Bank en het handhaven van het beleid van verdere de-dollarization en de-offshorization van onze economie”, – Kostin heeft gericht aan de Voorzitter. Een jaar geleden – in juli 2017, de Bank van Rusland op het rapport over het monetaire beleid de zogenaamde macro-economische voorwaarden voor de omzetting van de roebel in internationale valuta is niet volledig gevormd. Volgens hem VTB nu geeft de onder tarief van 8,9% per jaar. Volgens hem tot het einde van het jaar, kan de Bank weer de herziening van de weersverwachting. Een van de meest efficiënte banken in Europa

Kostin toegevoegd dat het rendement op kapitaal van VTB Bank overschreden 14%, en dat maakt het één van de meest efficiënte banken in Europa. Dit is precies wat we deden in het hele vorige jaar,” – zei Kostin. “Terwijl het voor de eerste vijf maanden van de gecontroleerde jaarrekening wij hebben de in de winst van de Bank steeg met 74% en overtrof de 87, lid 1 miljard roebel. Winst volgens IFRS

VTB verwacht dat de winst onder de international financial reporting standards (IFRS) voor de eerste helft op 95-100 miljard roebel, aldus Costin. Lagere tarieven op kredieten

Rentetarieven VTB Bank grote ondernemingen voor het tweede kwartaal daalde en varieerde van 6.75% tot 10%, aldus Costin. “We merken de toename van de kredietportefeuille als kredietverlening aan bedrijven en huishoudens. “Grote – 16 credits voor het tweede kwartaal is hier de tarieven zijn serieus gedaald, ze variëren van 6,75% naar 10 [%]. MOSKOU, juli 13. De winst van VTB voor de eerste helft van 2018 wordt geraamd op 95 tot 100 miljard roebel, zei Andrei Kostin, is gelijk aan de winst voor de hele 2017. In het decreet van de President van Rusland Vladimir Poetin geïnstrueerd om de hypotheekrente tot onder de 8% in 2024. VTB is van plan in de toekomst te verminderen hypotheek tarieven te 7-8% per jaar, zei op een ontmoeting met de russische President Vladimir Poetin, het hoofd van VTB Andrey Kostin. Vladimir Poetin benadruktedat de rente op leningen aan kleine bedrijven moet sneller. De roebel in de internationale nederzettingen

VTB heeft voorstellen voorbereid om uit te breiden van de roebel in de internationale nederzettingen, die, naar het oordeel van de Bank, zal helpen bij het ontwikkelen van de russische aandelenmarkt, obligaties en derivaten, zei de President – Voorzitter van de Raad van VTB Bank. “We proberen,” – zei Kostin. “We moeten maken, denk ik. Onder de manieren om het verhogen van de status van de russische roebel, de Centrale Bank van de diversificatie van de economie en buitenlandse handel en de ontwikkeling van de effectenmarkten, de bescherming van de goederen en de verbetering van het justitiële systeem. /TASS/. Ons doel is dat u hebt opgegeven in het bericht van de Federale Vergadering van de orde van 7-8%,” – zei Kostin. Veel sneller je nodig hebt om te gaan,” zei hij.