Buitenland

“Kommersant”: Rusland zal niet verdrijven de griekse diplomaten

Na de weergave van deze informatie, het russische Ministerie van buitenlandse zaken zei dat dergelijke acties, volgens de diplomatieke praktijk, moet de spiegel reactie. Op vrijdag de krant “Kommersant”. De vraag van TASS is de informatie van de krant feit, de Ambassade werd geadviseerd om contact met de griekse Ministerie van buitenlandse zaken. Volgens de publicatie, de griekse autoriteiten beschuldigd van de diplomaten van inmenging in de interne Aangelegenheden van het land, en ook in de acties die ondermijnen van de nationale veiligheid. Het russische Ministerie van buitenlandse zaken heeft ook nog geen uitspraken worden gedaan over deze rekening. Later, een hooggeplaatste bron in depodesta zei dat de studiereis naar Griekenland, de russische Minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov, gepland voor het najaar, is niet uitgevoerd. Volgens de bron, gezien de huidige situatie in de betrekkingen met Griekenland, het is onduidelijk hoe zo ‘ n bezoek kan worden gemaakt. /TASS/. De informatie die Griekenland verdrijft russische diplomaten, oorspronkelijk verschenen in de griekse krant Kathimerini”, ook het citeren van bronnen meldde dat Athene besloten om te verdrijven twee russische diplomaten en om een verbod op de invoer van twee. De Ambassade van Griekenland in Moskou geen commentaar geven op de situatie. Zie ook

De Verenigde Staten ondersteund Griekenland is de beslissing tot uitzetting van russische diplomaten

Zakharova: de verdrijving van Griekenland russische diplomaten zal geen positief effect op de bilaterale betrekkingen

De Communistische partij van Griekenland, zei dat de beslissing over de uitzetting van russische diplomaten “heksenjacht”

Volgens de publicatie, die citeert anonieme bronnen, de griekse Ambassadeur in Moskou Andreas Fryganas opgeroepen werd op vrijdag aan het Ministerie van buitenlandse zaken, waar hij “uitgedrukt ongenoegen met de acties van de overheden van Griekenland.” In Moskou, hebben ze echter nog niet te nemen spiegel maatregelen, en stuur twee griekse diplomaten. MOSKOU, juli 13. Rusland nog steeds niet verzenden van de griekse diplomaten in reactie op de verwijdering van de russische Ambassade in Athene. Later is de officiële vertegenwoordiger van het Kabinet van Ministers van Griekenland Dimitris Tzanakopoulos de TV-zender Skai bevestigd informatie over de uitwijzing van diplomaten.