Buitenland

De russische Ambassade gevraagd bekend te maken in het huis gevonden in Amesbury zaak

© EPA-EFE/RICK FINDLER

LONDEN, 13 juli. Op vrijdag, Scotland Yard bekendgemaakt dat zij een kleine fles met sporen van zenuwgassen “Newbie” Charles Rowley, die samen met zijn metgezel werd vergiftigd in Amesbury op 30 juni. De russische Ambassade in Londen eiste dat de Britse autoriteiten bekend te maken de stof in het huis gevonden last van vergiftiging in Asmari van de Britten. “Ik zou willen krijgen van de Britse kant voor informatie over wat voor soort stof gevonden werd, en hoe dit incident past in de algehele situatie met een mysterieuze vergiftiging die zich voordoen in de buurt van een geheime militaire chemische laboratorium Porton Down”, – zei de vertegenwoordiger van de Ambassade. /TASS/. Dit is te lezen in een verklaring op vrijdag, de persverantwoordelijke van de diplomatieke missie.