Economie

De oekraïense autoriteiten overweegt het verhogen van de gasprijzen te voorkomen dat een standaard

Het IMF is van mening dat de markt de prijzen voor gas zou het stimuleren van de implementatie van energiebesparende maatregelen en het bevorderen van een efficiënte allocatie van middelen. De regering van Oekraïne acht een dergelijke sterke stijging van ongerechtvaardigde. Volgens de beslissing genomen door de overheid, de prijs van gas zal werken ongewijzigd ten minste tot 1 augustus. Zie ook

De regering van de Oekraïne op te schorten of de stijging van de gasprijzen voor de bevolking tot augustus

De oppositie drong er bij de oekraïense autoriteiten rekening te houden met de nationale belangen, niet in het IMF

De nationale Bank van Oekraïne verwacht dat de IMF-missie bezoek alleen na de herziening van gas prijzen

Hij herinnerde zich dat voor de gasindustrie is ongeveer 10 duizend hryvnia (ongeveer $385) per 1 duizend van kubometrov, voor de bevolking – ongeveer 7 duizend hryvnia (ongeveer $267). Maar wat is het onvermogen om de dienst externe schulden? Dit is de standaardinstelling. Kiev is nu in een moeilijke onderhandelingen met het IMF op het gas kwestie, die het Fonds heeft besloten om het toewijzen van Oekraïne de volgende tranche van de lening. Binnen vier jaar, het Fonds moet geven Oekraïne met $17,5 miljard In het kader van dit programma de oekraïense regering heeft al vier tranches voor een totaal van $8,7 miljard, de Laatste 5 April 2017 een bedrag van $1 miljard. De regering had tot verhoging van de prijs van gas voor de bevolking van dit voorjaar, maar niet willen om dit te doen een 1 April of na het uitstel tot 1 juni. /TASS/. In 2019 de regering verwacht dat de stijging van de gasprijs door 5-8%, in 2020 – 14%. We moeten een voldoende dilatatievoegen. Waarnemend Minister van Financiën van Oekraïne Oksana Markarova 11 Jun aangekondigd dat Oekraïne kan ontvangen van de volgende tranche van het IMF dit najaar. De laatste Memorandum van samenwerking tussen Oekraïne en het IMF, ondertekend in Maart 2015. “Het idee is om het egaliseren van de prijs van gas en maak er een. De stijging van de gasprijzen met 18%

In de ontwerp-raming van de sociale en economische ontwikkeling voor de jaren 2019-2021, het Ministerie van economie van Oekraïne de prognoses van de groei van de prijzen voor gas voor de bevolking van 18% dit jaar. Het Internationale monetaire Fonds beweren dat de oekraïense regering behoeften aan te passen gas prijzen op de binnenlandse markt op het niveau van de invoerprijzen. Ik ben sterk van mening verschillen, en wij hebben een jaar in gesprek met het Internationale monetaire Fonds. Volgens hem is de stijging van de gasprijzen kan alleen maar een noodzakelijke stap, “om te voorkomen dat de economische rampspoed en armoede voor de oekraïense burgers in het geval van wanbetaling.” “Ik ga verzoek overleg met de leiders van de partijen (in het Parlement) over dit onderwerp. Stijging van de gasprijzen voor de bevolking, volgens verschillende schattingen, kan variëren van 30% tot 60%. Dus nu zijn we in de onderhandelingen, zijn wij op zoek naar een compromis om de bescherming van de belangen van de oekraïense burgers en Oekraïne”, – zei Groisman op vrijdag in een toespraak in de Verchovna Rada. En ik zal je tonen twee scenario ‘s, drie scenario’ s die we kunnen gaan,” zei de Minister-president. Hij gaf toe de stijging van de tarieven voor de bevolking om te voorkomen dat de economische catastrofe. Kiev verwacht te ontvangen van minstens $2 miljard. Premier Vladimir Groisman

© EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

KIEV, 13 juli. Premier Vladimir Groisman zei: die heeft al een jaar van gesprekken met het Internationaal monetair Fonds (IMF) over de prijs van gas aan Oekraïne om een andere lening.