Buitenland

Zakharova: Rusland opnieuw eisen de onmiddellijke vrijlating van de gearresteerde in Oekraïne Wyszynski

Het resultaat van de acties van de SBU, de arrestatie van hoofdredacteur van het Agentschap Wyszynski, die werd belast met het verraad. Het oekraïense Ministerie op 6 juli ingediend bij een Vyshinsky onder artikel over de illegale handel van wapens. Die internationale organisaties die zo vele jaren niet hebben gezien een verslechtering van de situatie met de vrijheid van meningsuiting in de Oekraïne, nu volledig de verantwoordelijkheid te delen voor het lot van Wyszynski en de mogelijke gevolgen,” – zei de diplomaat. Tot de uitspraak van het hof van beroep van een journalist uit de rechtszaal naar de President van Oekraïne Petro Poroshenko met de aanvraag om verzaking van de oekraïense burgerschap en beschouwt zichzelf als uitsluitend een burger van Rusland. Op 15 mei, de SBU voerde een enorme operatie tegen medewerkers van het Agentschap RIA Novosti Oekraïne.” Op het Centrale kantoor in Kiev, zijn druk op center en in de appartementen van enkele van de journalisten werden doorzocht. Kherson stad rechtbank op 17 mei Wyszynski werd gearresteerd voor twee maanden op die kosten in rekening brengen. /TASS/. De journalist wordt geconfronteerd met een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar. Ze merkte op dat Vyshinsky Kiev eigenlijk gehouden “gegijzeld”. Moskou herhaalt zijn vraag voor de onmiddellijke vrijlating van de editor-in-chief “RIA Novosti Oekraïne” Kirill Vyshinsky, die Kherson city court op woensdag verlengde de aanhouding tot en met 13 September. MOSKOU, 12 juli. Vyshinsky is de burger van Oekraine en Rusland. Dit werd vermeld op donderdag door de officiële vertegenwoordiger van het russische Ministerie van buitenlandse zaken Maria Zakharova. Ook hij deed een beroep op de President van Rusland Vladimir Poetin met een verzoek tot het leveren van juridische bijstand aan zijn vrijlating. “Opnieuw eisen de onmiddellijke vrijlating van de journalist, verwachten een sterke reactie van de relevante internationale organisaties over de voortgang van de tirannie tegen Wyszynski.