Sport

Titelverdediger Federer uitgeschakeld op Wimbledon

Federer won zijn 33ste en 34ste set op rij op het grandslamtoernooi, een evenaring van zijn eigen record. Anderson speelt nu tegen John Isner. Op 11-11 gebeurde dat andersom wel. Hij onderging een operatie aan zijn elleboog en moest zijn servicebeweging aanpassen. Zo werd hij gebroken in de tweede set en verloor die vervolgens met 3-6. Ook kreeg hij in de derde set een matchpoint. Drie punten om op 2-2 de game van Djokovic af te pakken waren echter niet aan de Japanner besteed. Djokovic wel door
Novak Djokovic is plaatste zich woensdag al eerder wel voor de halve finales te plaatsen. Die versloeg Miloas Raonic in vier sets: 6-7, 7-6, 6-4 en 6-3. Bijna twee uur later stonden de spelers nog steeds op de baan, nadat de Zuid-Afrikaan de vierde set pakte en er in de vijfde set geen beslissend gat van twee games werd geslagen door een van de tennissers. Die wist de tennisser niet te benutten, waarna Anderson toesloeg en hem in de volgende game brak. Nadat de Serviër Nishikori vervolgens wel brak, stoomde hij door naar setwinst. In de vierde set speelde Djokovic de partij op routine uit. Op Roland Garros verloor de Serviër anderhalve maand geleden nog teleurstellend in de kwartfinales van de veel lager geplaatste Marco Cecchinato. In de halve finale komt hij uit tegen Rafael Nadal. Roger Federer is woensdag verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales op Wimbledon. De Serviër won in vier sets van de Japanner Kei Nishikori: 6-3, 3-6, 6-2 en 6-2. Djokovic bereikt daarmee voor het eerst sinds de US Open in 2016 de laatste vier op een grandslamtoernooi. In de eerste twee sets leek er nog weinig aan de hand voor de Zwitserse recordkampioen. De Spanjaard versloeg in een spannende vijfsetter de Argentijn Del Potro: 7-5, 6-7, 4-6, 6-4 en 6-4. Ook in de derde set had Nishikori breekkansen. De voormalig nummer 1 van de wereld en drievoudig Wimbledon-winnaar heeft op het Londense gras zijn topvorm echter weer hervonden. Zijn enige kans in die set op het breken van Anderson wist Federer bij een stand van 3-4 niet te benutten. Federer zijn service in, waarna Anderson het karwei na 4 uur en 13 minuten op eigen opslag afmaakte. De regerend kampioen verloor na een marathonpartij in vijf sets van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-2, 7-6 (5), 5-7, 4-6 en 11-13. De als twaalfde geplaatste speler had het niet gemakkelijk tegen de Japanner. De tennisser stond een aanzienlijk deel van 2017 en 2018 langs de kant vanwege blessureleed.