Buitenland

Poetin nam de adviseur van de leider van Iran over internationale kwesties

De russische President Vladimir Poetin op donderdag ontvangen in zijn woning in Novo-Ogaryovo Adviseur leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei voor internationale Zaken Ali Akbar Velayati. NOVO-OGARYOVO, 12 juli. Na de gesprekken van de Minister-president zei dat hij had verteld dat de russische leider die de Joodse staat zich verzet tegen de eventuele aanwezigheid van Iran in Syrië. /TASS/. De russische delegatie nam deel aan de vergadering, de russische Minister van buitenlandse zaken Sergei Lavrov. Van Iraanse kant in de onderhandelingen namen deel de Voorzitter van het Bureau van de adviseurs, de Opperste leider van de Islamitische Republiek van Iran, Ali Asghar Fathi, Sabangali en de Iraanse Ambassadeur in Rusland Mehdi Sanai. Op woensdag, Poetin gehouden gesprekken met de Premier van Israël, Benjamin Netanyahu, die beschreven hen als zeer belangrijk.