Buitenland

Lavrov: SCO speelt een steeds belangrijkere rol in de internationale Zaken

“Dankbaar voor de steun van het russische voorstel om een speciale vergadering te bespreken de problemen van de internationale activiteiten van de SCO. “Gezien de ingewikkelde en multi-directionele internationale processen van de mondiale politiek en de economie, de SCO steeds heeft zich gevestigd als een dynamisch ontwikkelende regionale organisatie die speelt een steeds belangrijkere rol in de internationale Zaken – zei de russische Minister van buitenlandse zaken. In het werk van de Vereniging ook deel te nemen in de vier waarnemer landen (Afghanistan, wit-rusland, Iran en Mongolië) en zes dialoog partners (Armenië, Azerbeidzjan, Cambodja, Nepal, Turkije en Sri Lanka). “Vandaag is de vergadering geven een extra impuls aan de uitvoering van de afspraken van de hoofden van de Staten, ons werk op het buitenlands beleid en aan het verbeteren van het gewicht en de versterking van de autoriteit van de SCO in de internationale arena,” Lavrov gezegd. /TASS/. 9 juni 2017 volwaardige leden van de organisatie waren India en Pakistan. Geleidelijke consolidatie van deze trend is gefaciliteerd nieuwe kansen en perspectieven geopend met de toelating van India en Pakistan tot volwaardige leden van de organisatie.”

“Vandaag in de voorhoede van de taak van een versterking van de strategische rol van de SCO in de ondersteuning van de objectieve tendensen van de vorming van een polycentrische wereld om op basis van gelijke en ondeelbaar veiligheid, wederzijds respect en met inachtneming van de belangen van alle Lidstaten, de betrokkenheid bij de doelstellingen en beginselen van het Handvest van de VN en normen van het internationale recht”, – aldus de Minister. De Verklaring over de oprichting van de SCO werd ondertekend in Shanghai in juni 2001 door zes landen: Kazachstan, Kirgizië, China, Rusland, Tadzjikistan en Oezbekistan. Dit werd vermeld op donderdag Minister van buitenlandse Zaken van Rusland Sergej Lavrov op de vergadering van de Vice-Ministers van buitenlandse zaken van de landen – deelnemers van SCO. © Alexander Shcherbak/TASS

MOSKOU, 12 juli. De Shanghai cooperation organization (SCO) moet versterken van de strategische rol in de vorming van een polycentrische wereld orde. Volgens hem is het in dit verband zijn overeengekomen door de leiders op de top in Qingdao, in juni, de aanpak van een breed scala van aspecten van de regionale en internationale agenda. Ik denk dat dit onderwerp zeer relevant is, en de bijeenkomst van vandaag is het tijd,” zei Lavrov.