Entertainment

Kunstenaar Joep van Lieshout krijgt eigen kunstfonds

Rentevrije leningen aan kunstenaars voor hun eindexamenproject of in het eerste jaar na hun afstuderen. Het nieuwe fonds is 10.000 euro groot. Onze redacteuren tippen en recenseren. Het is steeds moeilijker om te leven van kunst. Eerder nam voormalig fotograaf Hannes Wallrafen het initiatief voor het Fotofonds FBHW. Het gaat om leningen tot maximaal 8.000 euro voor het ontwikkelen, maken en presenteren van nieuw werk. Beeldend kunstenaar Joep van Lieshout (54) werkt sinds 1995 onder de naam Atelier Van Lieshout. En ook: rentevrije leningen voor eigengereide kunstenaars, die er een nieuw project mee kunnen financieren. Inschrijven

De aanvragen voor het Joep van Lieshout Fonds worden beoordeeld door een speciale commissie, met daarin kunstenaars en ontwerpers. is voor schilders en beeldhouwers en komt voort uit een legaat van de schilder Paul Tempelman. NRC Cultuurgids
Wat moet je deze week zien, horen of luisteren? Zijn werken reizen vanaf zijn industrieloods in het Rotterdamse havengebied naar internationale tentoonstellingen en gerenommeerde beurzen. Van Lieshout zelf maakt geen deel uit van de commissie. Leenkapitaal
Volgens eigen opgaaf heeft Fonds Kwadraat sinds 1971 met een leenkapitaal van 400.000 euro meer dan 2.400 projecten gefinancierd, voor een totaal bedrag van ruim 7.800.000 euro. NRC sprak in 2016 drie kunstenaars die moeite hebben om rond te komen: Kunstenaar met bijbaan

Fonds Kwadraat is een in 1971 door en voor kunstenaars opgericht leningenfonds, dat oorspronkelijk was bedoeld voor beeldhouwers. Eindexamenkandidaten kunnen maximaal 800 euro lenen, terug te betalen in 20 termijnen van 40 euro. Het Fonds P.T. Binnen Fonds Kwadraat is het Joep van Lieshout Fonds het derde fonds op naam. De naam staat voor de vermenigvuldiging van kapitaal: een bedrag wordt uitgeleend en komt terug, zodat het opnieuw kan worden uitgeleend voor een ander project. Dat is de bedoeling van het Joep van Lieshout Fonds, een nieuw fonds op naam binnen Fonds Kwadraat.
Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az