Buitenland

De russische Minister van buitenlandse zaken: militanten in de Syrische provincie Deraa geslaagd zijn in een groot aantal Westerse wapens

“Tot op heden, de provincie deraa, bevrijd bijna geheel, – zei Zakharov. – Een akkoord bereikt over de afwikkeling van de situatie in het Zuiden en Zuid-Oosten kwart van de gelijknamige administratief centrum, die voor meer dan zeven jaar was onder de controle van illegale gewapende groepen. Is ander systeem anti-tank systemen, gepantserde voertuigen, kleine wapens, vertegenwoordigen de materiële bewijzen van grove inmenging in de Zaken van Syrie”. Verzoend met Damascus, de militanten van de illegale gewapende groepen die actief waren in de Syrische provincie Deraa, bezeten van grote aantallen wapens geproduceerd in het Westen, wat duidt op een grove inmenging in de Zaken van Syrie. De Syrische regering het leger nam de controle van de grens met buurland Jordanië, met de mogelijkheid van de opening van het verkeer op de internationale snelweg van Beiroet en Damascus – Amman”. Dit werd vermeld op de donderdag op een briefing van de officiële vertegenwoordiger van het russische Ministerie van buitenlandse zaken Maria Zakharova. Dossier

“Een grote hoeveelheid moderne wapens en apparatuur van de Westerse productie overgebracht zamirovskiy strijders van de Syrische leger, zei ze. /TASS/. Zie ook

De rol van Rusland in de afwikkeling van de Syrische crisis. MOSKOU, 12 juli.