Economie

Oekraïne geannuleerd, is de overeenkomst met Rusland over een nucleaire fabriek in het geval van een mislukte onderhandelingen

Echter, in de toelichting op de TASS vertegenwoordiger van de russische staat Corporation zei dat het bedrijf niet had gekregen een dergelijke behandeling uit de Oekraïne. Later Nasalik deze informatie genoemd “een nep.” Volgens hem is het feit dat een beroep op de russische kant echt plaats vond, maar zei alleen “klaar om te discussiëren over de status van de uitvoering van gezamenlijke projecten op het gebied van kernenergie, in het bijzonder van het project op de schepping in Oekraïne van de productie van TVEL”. De prijs van Amerikaanse tijdschriften voor oekraïense NPPs groter is dan de waarde van de russische

Nasalik heeft ook gezegd dat de kosten van brandstof voor kerncentrales van Oekraïne geproduceerd door Westinghouse is veel hoger dan de prijs van het russische tijdschrift bedrijf TVEL. “Als dat gebeurt, dan veranderen we de russisch-Chinese partner, die zullen het programma compleet. Hij voegde eraan toe dat de energie van het Ministerie heeft aangeboden om Rosatom tot het houden van een vergadering in Brussel van 9 tot en met 12 juli. Onder de voorwaarden van de overeenkomst, deze brandstof zal bevatten beide onderdelen van de fabrikant en van de oekraïense fabrikant van componenten. In het geval van falen zullen we breken dit contract”, – zei de Minister. Eerder, het bedrijf “Energoatom” uitgebreid tot 2025 een overeenkomst met Westinghouse tot levering van nucleaire brandstof voor de oekraïense NPPs. Nasaliki verklaard dat de overeenkomst van Oekraïne met Westinghouse om de behoeften te dekken in tijdschriften NPP landen met VVER-1000 reactoren, met uitzondering van de eerste en de tweede eenheid van de macht van de Rovno kerncentrales, die VVER-440 reactoren. “De ontmoeting met Rosatom, we kunnen het niet doen noch in Oekraïne noch in Rusland, dus we zijn met ze te houden of in Europa, of waar aangeboden, de Chinezen in Beijing,” zei Nasalik. Oekraïne is van plan om de overeenkomst te beëindigen met Rosatom die betrekking hebben op de voorzieningen in het land van de fabriek voor de productie van splijtstof, als de onderhandelingen met een potentiële investeerder in een trilaterale formaat voor het project niet zal plaatsvinden of niet. Dit werd vermeld door de media na de ministerraad, de oekraïense Minister van energie-en kolenindustrie Igor Nasalik. Hij zei echter dat een dergelijke vergadering niet kan plaatsvinden, noch van Oekraïne noch in Rusland. Minister-president van Oekraïne Vladimir Groisman zei woensdag op een regering vergadering van Kiev, blijft de samenwerking met de Westinghouse in de toekomst, “compleet afzien van brandstof uit Rusland.”

Op hetzelfde moment, Rosatom zei dat nu de organisatie is afgestemd op de behoeften van de oekraïense NPPs in de nucleaire brandstof van 60% naar 70%, de interactie van Rusland en de Oekraïne is gerealiseerd binnen het strikte kader van de bestaande contracten. /TASS/. Echter, volgens de Minister, Oekraïne zal blijven werken aan het verminderen van de afhankelijkheid van de aanvoer van brandstof voor kerncentrales van Rusland. Op dinsdag 10 juli, de oekraïense krant “de Economische waarheid” publiceerde een brief in Natalika adres van Rosatom, die de Minister zei dat Oekraïne is geïnteresseerd in het herstel van de bilaterale samenwerking met Moskou in het gebied van de kernenergie. In het bijzonder, ze spraken over de mogelijkheid van bevriezing van de gezamenlijke bouw van een fabriek voor de productie van nucleaire brandstof in de regio Kirovograd, Oekraïne. KIEV, 11 juli. “Ja, het is veel duurder,” zei hij tegen verslaggevers, sprekende van de Westinghouse brandstof. Op woensdag, afgevaardigden van de Verkhovna Rada van de factie “volksfront” eiste dat de regering het uitvoeren van een intern onderzoek naar de correspondentie van de Minister Natalika met de leiding van Rosatom. In de Oekraïne zijn er vier kerncentrales, die actief is in 15 eenheden (13 – VVER-1000, 2 WWER – 440), die werd gebouwd onder de russische fuel company TVEL.