Buitenland

Kosachev hoopt dat de VS-senatoren leggen de kwestie van het opheffen van de sancties tegen parlementariërs van de russische Federatie

Het congres delegatie in Rusland was van 30 juni tot 5 juli. /TASS/. MOSKOU, 11 juli. Het hoofd van de Federatie Raad, Commissie internationale Zaken Konstantin Kosachev hoopt de amerikaanse Senaat op zijn terugkeer naar de Verenigde Staten gebracht de kwestie van de opheffing of opschorting van de sancties tegen het russische Parlement. “In het geval van inter-parlementaire dialoog deze sancties [tegen de parlementariërs] als maximum het is noodzakelijk om onmiddellijk annuleren, maar ten minste eens op basis van wederkerigheid, dat zij niet zou gelden voor parlementariërs, die deelnemen aan inter-parlementaire uitwisselingen,” zei Kosachev op de commissievergadering op woensdag, om te praten over de vergadering met de Amerikaanse parlementariërs afgelopen week. En ik zou blij zijn dat ik en mijn collega ’s hebben de gelegenheid gehad om hem te ontmoeten en zijn collega’ s in Washington en andere Amerikaanse steden, omdat we onder de sancties,” – zei Kosachev. “We hebben een voorstel formeel naar voren gebracht door de Amerikaanse zijde herhaaldelijk en, helaas, nog nooit op deze account is niet ontvangen van een positieve reactie. De Senator zei dat de bijeenkomst werd bijgewoond door een Senator, die is in de russische zwarte lijst en werd gelanceerd op het grondgebied van de russische Federatie in uitzonderlijke gevallen. “Wanneer hij nam het woord en begon te praten over het feit dat hij was erg blij om in Moskou, ik mezelf heb toegestaan te reageren door te zeggen dat we wat moeite om het te laten gebeuren. Laten we hopen dat, misschien, de huidige delegatie bij de terugkeer naar de VS zal dat op een of andere manier dit onderwerp opnieuw te plaatsen in het Congres en het Witte huis,” voegde hij eraan toe.