Economie

Directeur havenbedrijf Sint Maarten geschorst

Het Hof van Justitie op Sint Maarten heeft hier donderdag toe besloten na een verzoek van het Openbaar Ministerie. Afgelopen maandag begon het proces tegen M. Het OM vermoedt dat er al jarenlang sprake is van wanbeleid en corruptie binnen het havenbedrijf.Directeur Mark M. M. Justitie denkt dat op die manier zo’n 6,8 miljoen euro is weggesluisd uit de haven. was eerder al op non-actief gesteld door de Sint Maarten Harbour Holding Company NV. nu definitief de bevoegdheid om het havenbedrijf te kunnen vertegenwoordigen.M. heeft de beschuldigingen altijd ontkend.Lees ook: OM wil onderzoek naar ‘wanbeleid en corruptie’ in haven van Sint Maarten wordt er door het OM van verdacht fictieve facturen te hebben goedgekeurd van aannemers die amper werk voor het havenbedrijf zouden hebben verzet. en twee andere verdachten, dat bekendstaat als het ‘Emerald-onderzoek’ naar witwassen, fraude en belastingontduiking. De directeur van het havenbedrijf van Sint Maarten is met onmiddellijke ingang geschorst. Door de uitspraak van het Hof verliest M.