Gezondheid

Wat is het verschil tussen bloedgroepen en wat er gebeurt als ze worden gemengd

Zie ook

“Rustige heldendom” in de naam van de andere: 10 vragen over de donatie

Om te begrijpen Landsteiner trok het bloed uit zichzelf en vijf collega ‘ s, gescheiden van de erytrocyten van het serum en begon te mengen van de monsters. Tot de volgende zwangerschap haar lichaam zou worden in gereedheid. Als het kind niet overeenkomt met de RH factor, antistoffen zal vallen in de rode bloedcellen. Op het oppervlak van rode bloedcellen zijn er ongeveer 300 verschillende antigenen, en systemen van bloedgroepen zijn er meer dan 30. Vandaag de dag weten we dat complicaties ontstaan als gevolg van een verschil van bloedgroepen van donor en de patiënt, maar in die dagen, de oorzaak bleef een mysterie. Af en toe een dergelijk scenario zich ontvouwt als de groepen van de moeder en de foetus voor het systeem van AB (0), maar ook vaak de reden is van het conflict RH factor. Haar duiden 0 (I). In 1930, de ontdekking van de bloedgroepen gebracht Landsteiner een Nobelprijs, en wereldbloeddonordag wordt gevierd op zijn verjaardag. Het is zo genoemd omdat het werd geopend door Landsteiner in experimenten op apen-de rhesus aap. Het probleem kan optreden tijdens de zwangerschap. Elk deel van het bloed wordt opgeslagen leven. Geopenbaard bloed groep

In de late jaren 1890, een jonge Oostenrijkse Karl Landsteiner, werken in de Afdeling pathologische anatomie van de Universiteit van Wenen, werd geconfronteerd met een merkwaardig verschijnsel. Dus, die van de eerste groep veel makkelijker te tolereren malaria. Om hen te helpen kunt u, door donateur te worden. het ontwikkelen van antilichamen tegen de RH factor tijd kost, zodat compatibiliteit problemen ontstaan vaak met herhaalde transfusies niet overeenkomt met de RH-bloed. Hoewel de bloedsomloop van moeder en kind worden gescheiden door de placenta, sommige antistoffen nog steeds achter de slagboom en vast op de rode bloedcellen van de foetus. Als er alleen antigeen A en bloedgroep A (II), als antigeen B-groep (III), en als beide group AB (IV). Zie ook

Wat is astma en wat zijn de onbedoelde gevolgen

Het feit dat er nog een andere belangrijke indicator van de compatibiliteit van de RH factor. Als de rode bloedcellen, rode bloedcellen, het toevoegen van serum tot de andere persoon, ze bijna altijd samen blijven en zich te vestigen in de kenmerkende knobbeltjes. Na het analyseren van de antwoorden met behulp van de elementaire regels van de combinatoriek, concludeerde hij dat in serum er zijn twee soorten antilichamen. Waarom bloed is nodig voor de hele mensheid

De onbekende aard van de transfusie, het onderscheid van bloed groepen creëert opmerkelijke risico ‘ s tijdens de zwangerschap, maar de diversiteit is nog steeds niet versleten uit in de loop van de natuurlijke selectie. Hierdoor groeit het lichaam wordt gedwongen tot een sterk verhoogde productie van rode bloedcellen nodig voor het vervoer van zuurstof, en ondertussen vergiftigen van de afbraakproducten van de vernietigde cellen in het bloed. Een aantal transfusies hebben levens gered, anderen hebben het de koorts, rode huid, begon het runnen van een hoge koorts. Het is in staat om bijna elke volwassene zonder ernstige gezondheidsproblemen. Maar uiteindelijk zijn de regels aangescherpt: nu beschouwd als veilig voor transfusie alleen bloed van dezelfde groep. Daarna is het kind immuun systeem begint te verslinden gemarkeerd in de rode bloed-lichaampjes. Zie ook

Als wetenschappers gaan om mensen te redden van de toekomstige uitbraken

Waarom dit gebeurde is niet bekend, maar sommige wetenschappers suggereren dat de aanwezigheid van meerdere groepen van bloed geeft de Homo sapiens een evolutionair voordeel. Omdat nieuwe virussen ontstaan heel vaak, “mode” op het bloed van de groep zal niet stil blijven staan: zoals vermeld in de clichématige axioma van de populatie genetica, hoe meer divers de bevolking, hoe beter het zich aanpast aan nieuwe omstandigheden. Maar in de meeste gevallen het systeem van AB (0) en RH factor is voldoende om het vinden van een geschikte donor. Een aantal onverwachte problemen veroorzaakt door de onverenigbaarheid

Artsen zonder het bloed is anders mensen niet mengen, dus de “natuur” zal werken maakt niet uit. Deze antilichamen zich vastklampen aan antigenen, specifieke moleculaire sites op het oppervlak van cellen in het bloed, waardoor deze cellen stick samen. Mensen met de vierde groep met zowel antigenen, integendeel, het wordt gezien als een universele ontvanger, dat is, zij ogenschijnlijk nemen al het bloed. Maar het argument over het welzijn van onze soort, moeten we niet vergeten dat het bloed is nodig voor bepaalde mensen en nu nodig heeft. Zoals we weten, oorspronkelijk, het lichaam geen antistoffen tegen de RH factor, maar tijdens de bevalling, de foetale bloed kan mengen met de moeders. RH factor is positief of negatief (Rh+Rh-) en hangt af van of de oppervlakte van de rode bloedcellen een andere moleculaire marker, het antigeen; D. Om eruit te komen was nog niet alles. Maar alles heeft zijn prijs: deze mensen zijn meer kwetsbaar voor cholera dan anderen. Dit zelfde principe is geraden Landsteiner, moeten volgen bij het selecteren van een donor: zijn bloed mag niet een paar vormen van antigeen-antilichaam met het bloed van degene die vraagt om een transfusie. Immuunsysteem vrouwen beschouwt het als een inbraak en antilichamen produceert. Maar dat is niet alles. Infographics

Wie kan donor

TASS heeft voorbereid een infographic om het Nationaal donor dag in Rusland. sommige mensen op de erytrocyten noch het een, noch het ander is de eigenaars van de meest voorkomende, of nee, het bloed van de groep. Wat zijn bloedgroepen

Twee soorten antistoffen in het serum komen overeen met twee types van antigenen op het oppervlak van rode bloedcellen, ze worden aangeduid met A en B. Bovendien, genetische studies toonden aan dat de mutaties die hebben geleid tot de opkomst van groep 0 (I), gebeurde drie keer, onafhankelijk van elkaar, en elke keer was opgelost. Echter, zelfs een transfusie kan soms leiden tot een pijnlijke reactie. En van de persoon, met andere bloedgroep is een beetje moeilijker te vangen HIV: de aanvallen van het virus op hun membraan van de antigenen van het systeem van AB (0) en wanneer ingespoten in een ander organisme met een kleine waarschijnlijkheid zal worden geblokkeerd door antilichamen een nieuwe eigenaar. Zonder het bloed transfusie, gebeurt er niets, omdat het menselijk lichaam normaal gesproken geen antistoffen op hun eigen rode bloedcellen, maar er is voor anderen. Ze geven in de medische dossiers, paspoort en leger uniform. © Michail Tereshchenko/TASS

De eerste gedocumenteerde bloed transfusie van persoon tot persoon was een engelse verloskundige James Blundell in 1818, maar het geheel van de negentiende eeuw deze procedure werd uitgevoerd alleen in extreme gevallen. Als een gevaarlijke infectie met hetzelfde mechanisme van opname van antigenen heeft verder te verspreiden, de overleving is het handig om een zeldzame bloedgroep, niet zoals op alle. Voor een lange tijd werd aangenomen dat het verstoken van antigenen van de eerste groep van de keuze voor transfusie is voor iedereen, ongeacht wat hun bloed.
Dmitry Lebedev, freelance schrijver op populair-wetenschappelijke website “Zolder”