Buitenland

Slutsky: de AMERIKAANSE beslissing om het bevriezen van de oefeningen in de buurt van het DVK voldoet aan de road map, Rusland en China

“De beslissing van de President [van de VS Donald] trump op te schorten, de amerikaanse-Zuid koreaanse militaire oefeningen in principe ligt in de geest van de road map, Rusland en China, waarbij sprake is van een “dubbele ” bevriezen” – de stopzetting van de raket-test door noord-korea in ruil voor het beknotten van de militaire activiteit van Washington en Seoul, in de buurt van de Noord-koreaanse grens,” zei Slutsky verslaggevers op woensdag. De Voorzitter van de Doema Commissie internationale Zaken Leonid Slutsky is van oordeel dat de beslissing van de President van de Verenigde Staten op te schorten, gezamenlijk met de Republiek van Korea oefeningen in de buurt van de grenzen van Noord-Korea is geheel in de geest van de road map, Rusland en China. “Om te zorgen voor een nog grotere veiligheid garandeert, is het redelijk om uit te breiden het aantal deelnemers aan de onderhandelingen door de toetreding tot ten minste Rusland en China. Dit zou bijdragen aan de verdere ontlading, het begin van de verwezenlijking van de doelstellingen van de ontwapening en de hereniging op het koreaanse Schiereiland”, besluit hij. Eerder trump op zijn pagina op Twitter zeidat zijn besluit op te schorten, de amerikaanse-Zuid koreaanse militaire oefeningen op het moment van de onderhandelingen tussen de VS en Noord-Korea is gerechtvaardigd, omdat Pyongyang eerlijke dialoog. “Ik hoop dat ik zo zorgvuldig en consequent de VS en noord-korea zal het voeren van de dialoog op,” – zei het hoofd van het Comité. Dit Slutsky nuttig acht voor een verbreding van de participatie in gesprekken over de denuclearisatie van het koreaanse Schiereiland. MOSKOU, 13 juni. In zijn advies “het is echt een evenwichtige en consequente stap”. /TASS/.