Buitenland

Poetin en Pashinyan tijdens de bijeenkomst in het Kremlin gewezen op de bijzondere betrekkingen van Rusland en Armenië

Pashinyan benadrukt dat “Armenië en Rusland hebben een bijzondere relatie”. /TASS/. De President van Rusland Vladimir Poetin en Minister-president van Armenië Nikol Pashinian bevestigd het bijzondere karakter van de betrekkingen tussen Moskou en Yerevan. “Het is een grote wereld-breed evenement, de aandacht van de wereld gericht op Moskou”, – hij vertelde, dat bedankte de russische leider voor de vergadering. Hij kijkt uit naar de verdieping en uitbreiding van de samenwerking. “Gelet op het strategische karakter van onze relaties, een grote hoeveelheid verschillende gebieden van samenwerking, onze bijeenkomsten zijn altijd in de vraag”, – sprak het hoofd van de russische staat te Pashinyan bij de onderhandelingen in het Kremlin. Volgens Poetin, dit is grotendeels te “wijten aan de toename in de aanvoer van landbouwproducten naar Rusland Armenië,” ook “een positief effect en de toetreding van Armenië naar de Euraziatische economische gemeenschap”. De russische leider zei dat het bezoek van de armeense Minister-president op de world Cup in Moskou biedt u de gelegenheid om te discussiëren over actuele thema ‘ s van de russisch-armeense betrekkingen. Premier Poetin feliciteerde gevierd op 12 juni, de Dag van Rusland en wereld kampioenschap voetbal. De President van Rusland hoopt dat Moskou en Yerevan “zal blijven bewegen in deze richting.” Hij gaf toe dat hij blij was dat deze vergadering. “Ik ben ervan overtuigd dat deze relaties verder worden speciaal en ik hoop dat deze relaties worden meer speciale,” zei de Minister-president. Hij voegde eraan toe dat de mensen van Armenië verwacht een meer effectieve ontwikkeling van de samenwerking met Rusland “op basis van respect, vriendschap van de volkeren, gebaseerd op respect van de belangen van onze landen, de soevereiniteit van ons land.”

Pashinyan hopen dat in de toekomst de vergaderingen met de russische leiderschap zal worden veelvuldig en regelmatig, als “de agenda is erg groot en er zijn veel problemen voor de discussie in de politieke, economische en regionale betekenissen.” MOSKOU, 13 juni. “Rusland vol vertrouwen in het bezit van de eerste plaats in de handel omzet met Armenië nummer één partner in de economische sfeer, vorig jaar was de handel steeg de omzet met meer dan 30%,” zei hij, eraan toevoegend dat in het begin van dit jaar is er een toename in de handel. Volgens hem eerder verklaringen afgelegd over de uitbreiding van de samenwerking wordt nu geïmplementeerd.