Sport

Neymar dartelt weer, Brazilië is topfavoriet

Met 7-1 waren hun ‘Goddelijke Kanaries’ vernederd door Duitsland, in de halve finale van het WK 2014 in Belo Horizonte. Verdriet, ontgoocheling, woede. Vijfvoudig wereldkampioen Brazilië geldt als favoriet voor het komende WK in Rusland. Maar wel de beste brandstof voor revanche. De ploeg van coach Tite is al 16 duels ongeslagen, doelsaldo 39 voor 3 tegen. Sterspeler Neymar is na maandenlange afwezigheid wegens een voetblessure net op tijd fit, zie hem dartelen en scoren in oefenduels tegen Kroatië (2-0) en Oostenrijk (3-0). Foto Andre Penner/AP Om de 26-jarige aanvaller heen volop techniek en fysieke kracht. Tranen spoelden de geel-groene schmink van de wangen bij de Braziliaanse fans. Een nog groter trauma dan het historische 2-1 verlies in de finale van 1950 tegen Uruguay, ook al in eigen land.