Buitenland

Nebesa drong er bij de VN-veiligheidsraad om na te denken over de versoepeling van de sancties tegen noord-korea

We zien beweging in deze richting.”

In December 2017 de VN-veiligheidsraad unaniem een resolutie aangenomen over de komende aanscherping van de sancties tegen noord-korea. Volgens hem Pyongyang heeft aangetoond dat er een bereidheid om te denuclearize, “moet wederzijds zijn, er moet een beweging in de richting van”. Mogelijk, Ja, het zal interessant zijn om te luisteren naar degenen die rechtstreeks betrokken waren [in de onderhandelingen], de resultaten van de evaluatie,” – zei de diplomaat. “We hebben nog niet eens de gelegenheid gehad om dit te bespreken onderling. /TASS/. De top net afgelopen, ik heb niet gezien dat [de Ambassadeur van de VS] Nikki [Haley] sindsdien. De resolutie voorziet beperkingen op het aanbod in de DVK industriële apparatuur, zwaar materieel en voertuigen en de inkoop van de belangrijkste export van goederen uit de Republiek. “Wat gebeurt er op het koreaanse Schiereiland, is eigenlijk wat is voorgesteld door Rusland en China vorig jaar zei Nebenzia. Het document invoering van nieuwe beperkingen op de aanvoer van ruwe olie en geraffineerde aardolie producten, en eiste dat alle landen te sturen arbeidsmigranten naar de DVK binnen 24 maanden. Dit werd vermeld in de media door de permanente vertegenwoordiger van de russische Federatie bij de wereld organisatie Vasili Nebenzia, commentaar op de mogelijkheid van een versoepeling van de beperkingen na een top van de leiders van de Verenigde Staten en noord-korea. “Natuurlijk, de andere kant nodig om hen te inspireren om verder te stappen,” – zei Nebenzia. Permanent vertegenwoordiger bij de VN, Vasily Nebenzia

© Valery sharifulin/TASS

VN, juni 13. De permanente vertegenwoordiger van de russische Federatie, in juni tot voorzitter van de VN-veiligheidsraad, ondersteunde het idee van het organiseren van de Verenigde Staten-een briefing voor de leden van de veiligheidsraad bij de top in Singapore. Dossier

“Ik denk dat het heel natuurlijk dat we nodig hebben om na te denken over de stappen in deze richting”, zei de diplomaat. In 2017, de veiligheidsraad drie keer verhoogd het regime van beperkingen tegen Pyongyang in reactie op tests van ballistische raketten en nucleaire wapens. De VN-veiligheidsraad zou moeten overwegen stappen te verlichten van de sancties tegen noord-korea. In een commentaar op de voortgang in de onderhandelingen, Rusland permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties op woensdag is van mening dat de gebeurtenissen van de afgelopen maanden zijn geplaatst in Rusland en China vorig jaar, een plan dat gaat stap-voor-stap afwikkeling van de situatie rond het nucleaire programma van noord-korea. Zie ook

De VN-sancties tegen noord-korea.