Economie

Minsk heeft aangeboden om te verhuizen naar de nationale valuta ‘ s in de prijzen met Rusland

Dit is aangegeven door de Minister-president van wit-rusland Andrei Kobyakov op de zitting van de Raad van Ministers van de Unie staat. Zou hier graag aan toevoegen dat het goed zou zijn als al onze wederzijdse handel en in het gebied van de prijsstelling wordt ook gevormd in de nationale valuta ‘ s, russische en wit-russische roebels,” zei Kobyakov. Wit-rusland pleit voor meer gebruik van de nationale valuta ‘ s in de bilaterale betalingen, in te schakelen om hen in de prijzen. MOSKOU, 13 juni. “Vorig jaar is de onderlinge handel steeg de omzet van 23,5% tot $32.4 miljard En de bilaterale handel meer dan 80 procent van de betalingen in de nationale valuta’ s, vooral de russische roebel. Dit moet blijven, zoals vastgesteld door de Minister-president van wit-rusland, de creatie van een gemeenschappelijke markt en gelijke voorwaarden, de instandhouding en het potentieel van de machine-complex en de samenwerking op het gebied van militair-industrieel complex, het verwijderen van de bestaande belemmeringen en beperkingen, en het opstellen van een gezamenlijke productie en de promotie op de markten van derde landen. Volgens hem is het strategische doel moet zijn het bereiken van een omzet van meer dan $40 miljard zoals het was in het seizoen 2012-2013. /TASS/.