Sport

Infantino zei de vader deelde met hem de emoties van het spel Yashin

Hij speelde voor Dynamo Moskou van 1950 tot 1971, vijf keer won het kampioenschap van de SOVJET-unie, de SOVJET-unie nationale team van 1954 tot 1967, brachten 74 wedstrijden, en werd de winnaar van het Europees kampioenschap in 1960 en een zilveren medaille van het continentale kampioenschap in 1964. 1″ zal gehouden worden op 13 juni

British journal Yashin opgenomen in de lijst van de beste spelers in de geschiedenis van de world Cup

“Lieve vrienden, het geeft mij een groot genoegen om te zien deze film met u – begroet de aanwezigen Infantino. Trots op Lev Yashin, trots te zijn op Rusland en al het beste voor u”. /TASS/. De Voorzitter van de Internationale voetbalbond (FIFA), Gianni Infantino verteld hoe de vader introduceerde hem aan het spel van de legendarische russische doelman Lev Yashin. Het gebeurde bij de presentatie van de documentaire “Lev Yashin No. Morgen begint de world Cup, en wij zijn hier vandaag bijeen om een film te kijken over deze geweldige keeper. In 1963, Yashin werd uitgeroepen tot de beste speler in Europa, kreeg de “Gouden bal”, op het moment dat hij is de enige doelman in de geschiedenis te hebben, won deze prijs. – Ik deel de emoties in je hart, we zijn allemaal hier om een film te kijken over de grote doelman. Yashin is de beste keeper van de twintigste eeuw volgens de FIFA. Lev Yashin was niet alleen een geweldige keeper, maar de echte ster, een legende.”

“Helaas, ik persoonlijk heb niet gezien dat zijn wedstrijden, maar ik herinner me een jongen die communiceren met zijn vader, hij sprak over de ongelooflijke keeper, gekleed in zwarte getrokken dat de meest moeilijke ballen – vervolg Swiss. Hij speelde in de laatste drie ronden van het Wk in 1958, 1962, 1966). Ik tip mijn hoed aan de weduwe van Lev Yashin en aan u allen. Zie ook

De premiere van de film “Lev Yashin No. 1” in het Huis van de cinema Unie van filmmakers van Rusland, van de verslagen van de scène-de correspondent van TASS. Het hoofd van de FIFA, Gianni Infantino

© Alexander Shcherbak/TASS

MOSKOU, 13 juni. Yashin is overleden op 20 Maart 1990, in Moskou op 61-de m tot jaar van het leven.