Buitenland

Gryzlov zei de noodzaak om te voorzien in de lijsten op de beurs in de Donbass russische burgers

De APU voortdurend verstoord wordt dit proces voor vergezocht redenen voor de aanvallen, die niet werden bevestigd door de OVSE SMM. Al met al waren er 85 vergaderingen van de contactgroep. De Ambassadeur van Rusland in de contact group on nederzetting in het Oosten van Oekraïne, Boris Gryzlov

© Sergey Bobylev/TASS

MINSK, 13 juni. /TASS/. Kiev gaf vervolgens uitgeroepen tot de republieken van de Donbass 233 gevangenen, en kreeg 73 mensen. “OVSE SMM registers van de vormgeving in deze gebieden worden nieuwe wapens, de APU, ondanks het feit dat het fokken van de krachten die aan deze sites werd uitgevoerd een jaar en een half geleden, zei Gryzlov. “Het gevaar voor de veiligheid van burgers. In het bezit van meer dan 80 vergaderingen van werkgroepen over veiligheid, politieke Zaken, humanitaire Zaken en meer dan 70 op economische vraagstukken. – Als gevolg van de voortdurende vertragingen door de oekraïense kant geïnformeerd debat over deze onderwerpen in de politieke subgroep, is de vooruitgang in deze richting nog niet. De Ambassadeur van Rusland in de contact group on nederzetting in het Oosten van Oekraïne, Boris Gryzlov acht het noodzakelijk om opnieuw de kwestie van de terugkeer van de lijsten voor de uitwisseling van gevangenen van russische burgers, die waren uitgesloten door de Kiev eenzijdig tijdens de vorige exchange in de Donbass in December vorig jaar. Rusland opnieuw een beroep op de partijen om het conflict op te verharden van een tuchtrechtelijke verantwoordelijkheid van de personen zich schuldig aan schending van het RPO in de frontlinie”, zei hij. – Bovendien, ondanks de talrijke beslissingen op een perceel in de buurt van het dorp van Loehansk fokken krachten niet heeft plaatsgevonden. Volgens hem zijn vergadering van vandaag heeft de bijzondere aandacht werd besteed aan de “nakoming van de verplichtingen van de partijen voor de kweek van de krachten op sites in het gebied van Goud en Petrovsky”. De oekraïense autoriteiten verwezen naar de overeenkomst in het kader van het GOS, die vereisen dat de overbrenging van gevonniste personen, maar met de deelname van het Ministerie van buitenlandse Zaken van de betrokken partij. “Voor de uitvoering van de taak te delen volgens het principe “alles voor allen”, de russische delegatie dringt erop aan om terug te keren naar de lijst van personen voor de uitwisseling van burgers van Rusland, gehouden door de oekraïense kant in verband met de gebeurtenissen in het Zuid-Oosten van Oekraïne.”, zei hij woensdag in Minsk nog een vergadering van de contact groep. In plaats daarvan, Oekraïne voorgesteld te houden van hun ruil voor de oekraïense burgers, die veroordeeld werden en waar nu de straf in Rusland. Gryzlov aan herinnerd dat in de vergadering van de Ministers van buitenlandse zaken in het “kanaal indeling” nogmaals benadrukt de noodzaak voor de uitvoering van de maatregelen voor een politieke oplossing. Rusland dringt er bij de Oekraïne discussies te starten op een politieke oplossing van het conflict.”

27 December 2017 was de grootste sinds het begin van het conflict, de uitwisseling van gevangenen. Echter, het aantal uitgebrachte individuen van Oekraïne werd minder, eerder dan afgesproken. Na dat, in Kiev, in het Algemeen, begon te beweren dat de burgers van de russische Federatie, en, volgens Kiev, er zijn 23 mensen, kunnen niet geruild worden in het kader van de Minsk proces. Hij wees erop dat het eerste contact met de groep vergaderde op 4 September 2014. Rusland als bemiddelaar in het conflict oplossen, heeft opnieuw een beroep op de oekraïense kant, om de naleving van de afspraken en toezeggingen op het gebied van het fokken van krachten.”

Een van de onderwerpen op de agenda stond de bespreking van de schendingen van het staakt-het-vuren, op de hoogte van de russische gezant. 6 mei 2015 begonnen we aan de slag alle vier de subgroepen. In het bijzonder, de lijst uitgesloten worden alle russische burgers, die werden vastgehouden tijdens het conflict in het Oosten van het land. “De speciale status van de Donbass en Amnesty deelnemers van het conflict van beide kanten blijven niet-betwiste maatregelen voor het oplossen van de situatie, – zei de afgezant. ‘Het resultaat was van een significante vermindering in de escalatie van het conflict”, zei hij. Volgens Gryzlov, alle deelnemers van de groep bevestigde het belang van de Minsk-indeling voor het oplossen van het conflict in de Oekraïne.