Gezondheid

Experts: de populatie van wilde rendieren in Yamal verlaagd door de verplaatsing van habitat huis

“In Salekhard gehouden, een vergadering waar chief onderzoeker van het Instituut van de ecologie en evolutie genoemd Severtsov Sophia Rosenfeld presenteerde de resultaten van de monitoring van het aantal wilde rendieren op het grondgebied van de Arctische regio. TASS, 14 juni. Tijdens het werk worden we geconfronteerd met het feit dat niet alle inheemse inwoners van Yamal die leiden een traditionele manier van leven, je weet dat deze dieren zijn vermeld in de regionale Red data book van de bevolking, op het punt van verdwijning”, een citaat van de Afdeling van meningsuiting Rosenfeld. de situatie is Vergelijkbaar in de Krasnoyarsk grondgebied, Taimyr, zodat de onderzoekers nam de biologische materiaal van wilde rendieren op Gydan schiereilanden, Taimyr, en op het Witte eiland naar het gedrag van genetisch onderzoek op het onderwerp van verschillende populaties of het nu is of niet. “Echter, op basis van onze gegevens aan het begin van 2000-ies, de wilde herten nu moet ongeveer 2-4 duizend. Russische wetenschappers hebben een volkstelling van wilde rendieren in de Yamalo-Nenets Autonome district (YNAD) en vinden dat hun bevolking daalde in de hele regio. Door de resultaten van de onderzoeken kunnen worden ontwikkeld in een gezamenlijk actieplan, waarbij het primair gaat om de bestrijding van de stroperij,” aldus TASS in de Afdeling. “Bijdrage aan de daling in de populatie van wilde herten maakt stroperij. In 2016-2017 wetenschappers het gebruik van ultralichte vliegtuigen begonnen met een inventarisatie van wilde rendieren op het eiland en het Schiereiland Shokalsky Jaway, in mei van dit jaar een onderzoek verricht op het Witte eiland, het grijpen van het Noordelijke deel van het Yamal-Schiereiland en op het Schiereiland Gydan. Het bleek dat het aantal van deze dieren vermeld in het Rode boek van de wijk, is in snel tempo af, wilde herten uit hun habitat thuis kudde”, – vermeld in het bericht. Zoals opgemerkt door het hoofd van de dienst voor wetenschappelijke en wetenschappelijk-technische beleid van de Afdeling van het district Dmitry Zamyatin, een project voor de studie wilde rendieren kreeg de steun van de russische Fonds van het fundamentele onderzoek en de regering van de Yamal. Volgens de wetenschappers te wijten aan de verplaatsing van wilde herten van de leefgebieden van de dieren van binnenlandse kuddes, de bevolking wilde rendieren is nu ongeveer 1,5 duizend personen, dat is ongeveer twee keer minder dan normaal, zei donderdag het Graafschap Afdeling onderzoek en innovatie. Volgens de Afdeling, alleen in deze gebieden, de thuisbasis van ongeveer 1,5 miljoen wilde herten. Eerder werd gemeld dat de Yamal is de thuisbasis van de grootste gedomesticeerde kudde rendieren meer dan 760 duizend van de Belangrijkste voedergewassen van rendieren is lichen, en ook afhankelijk van het seizoen van het jaar – struiken, mossen, paddestoelen.