Sport

De UEFA sloot het geval van schending van de financial fair play tegen PSG

Op grond van de regels, clubs kunnen uitgeven om spelers te kopen meer dan ze verdienen. Dit meldt de persdienst van de UEFA. TASS, juni 13. Het onderzoeken van de kamer boete “Marseille” op 100 duizend euro voor schending van de eis van het break-even-voor de periode 2017-2018, de club zal onder controle blijven voor het volgende seizoen. Volgens de officiële informatie, Neymar onafhankelijk kocht zijn contract bij de spaanse ploeg het betalen van de som van de schadevergoeding voor een bedrag van €222 miljoen, waardoor het de duurste voetballer ter wereld. Voor de start van het seizoen, elke deelnemer van de europa Cup moet bevestigen dat het vervallen financiële verplichtingen voor het lopende seizoen aan andere teams, hun spelers en fiscale dienstverlening. Bovendien, de kamer kwam tot de conclusie dat het break-even resultaat van de club blijft binnen de tolerantie voor de verslagperiode die eindigt in 2015, 2016 en 2017. – Dit besluit is genomen na een uitvoerige bespreking van de overdracht van de contracten en de analyse van de relevante management accounts, waarin is bevestigd dat deze transacties voldoen aan de vergunningsvoorschriften en de UEFA de financiële fair play. Voor het seizoen-2018/19 zijn ook opgeslagen in de schikkingsovereenkomst met “Astana” (Kazachstan), Trabzonspor, Besiktas, Fenerbahce (Turkije), inter (Italië), Porto (Portugal). Echter, volgens spaanse media een bepaald bedrag voor Neymar betaalde de franse club. Het project van de financial fair play werd goedgekeurd door de UEFA Executive Committee in September 2009. Turkse “Galatasaray” en Israëlische “Makkabi” niet heeft voldaan aan de eis van een break-even en stemde in met het aangaan van een overeenkomst. Financiële gevolgen van de overdracht van de activiteit van de club sinds de zomer van 2017 voor de aankomende transfer venster en de naleving van de break-even in 2018 zal blijven onder de loep en zullen worden onderzocht in de komende weken.”

PSG in de zomer van 2017 is verrijkt met spaanse spits “Barcelona” Neymar en een spits “Monaco” Kilian Mbappe.   De behandelende kamer van het hof van de Union of European football associations (UEFA) club financial control opgehouden onderzoek tegen de franse club Paris Saint-Germain” in het geval van het overtreden van financiële fair play. Nieuwe economische regels van kracht met het seizoen 2011-12. “De onderzoeks kamer van de rechtbank van het UEFA club financiële controle-instantie had besloten om te stoppen met het onderzoek tegen PSG, -, aldus de persdienst.