Economie

Turkije gelanceerd TRANS-Anatolische aardgasleiding

De capaciteit van de pijpleiding is 16 miljard kubieke meter, inclusief 6 miljard kubieke meter zal blijven in Turkije en 10 miljard kubieke meter worden vervoerd naar het Zuiden van Europa via de TRANS-Adriatische pijplijn TIK op, ook de logboeken van de SGC. De totale kosten van het project van de SGC beweert een geïntegreerd systeem van leidingen, bestaande uit het Zuiden van de Kaukasus pijplijn, TANAP en TIK op $42 miljard. © EPA/TURKIJE AHMET DUMANLI UIT

ANKARA, 12 juni. Zie ook

Erdogan zei dat Rusland heeft verleend Turkije een gas-korting in het bedrag van $1 miljard

“Gazprom” voert de onderhandelingen met Turkije op de route van de tweede tak van de “turkse stream”

ADB heeft toegewezen $500 miljoen voor het project, het azerbeidzjaans gas veld “Shah Deniz”

De openingsceremonie werd bijgewoond door President Recep Tayyip Erdogan en Ilham Aliyev, evenals de hoofden van de Staten en regeringen van verschillende andere landen. De ceremonie van de inbedrijfstelling van de TRANS-Anatolische gas pipeline (TANAP), onderdeel van de “zuid-gas corridor” en is ontwikkeld voor het transport van azerbeidzjaans gas naar Europa, werd gehouden op dinsdag in eskişehir. “TANAP verenigt zeven landen door veel bedrijven. Ik ben er zeker van dat in de komende twee jaar, TIKT u zal ook worden ingevuld. In het eerste jaar van het volume van de levering van gas aan Turkije zal een bedrag van 2 miljard kubieke meter, de tweede 4 miljard kubieke meter, de derde met 6 miljard kubieke meter. De live uitzending is het kanaal Een Haber. Is een essentiële infrastructuur project om problemen aan te pakken van de energiezekerheid nu en in de toekomst,” Aliyev zei. Volgens hem werd dit project mogelijk gemaakt “dankzij de sterke politieke wil van de leiders van Azerbeidzjan en Turkije”. Aliyev benadrukt dat van de vier projecten die SGC – ontwikkeling van gascondensaat veld Shah Deniz op de Kaspische plank, met behoudt van 1,2 biljoen kubieke meter, Zuid Kaukasus pijplijn, TANAP-en TRANS-Adriatische pijplijn (TAP) – de eerste drie zijn reeds voltooid. “Wees niet turks-azerbeidzjaanse eenheid en broederschap, dit project zou zijn gebleven op papier,” voegde hij eraan toe. En dus het grootste infrastructurele project in Europa – de zuid-gas corridor ter waarde van $40 miljard zal worden gerealiseerd”, – de azerbeidzjaanse President zei. De turkse leider tijdens de ceremonie, zei dat het TANAP-project wordt ook wel aangeduid als de “energie Silk road”. Op gas pijplijn

TANAP is een onderdeel van de zuid-gas corridor (SGC), ontwikkeld voor het transport van azerbeidzjaans gas naar Europa. Gastoevoer naar Europa is gepland voor 2020. Op zijn beurt, Aliyev zei dat de pijplijn opent grote mogelijkheden voor vele landen en bedient energie te voorzien van beveiliging. “De uitvoering van het RAAK is 72%. De leidingen lengte van 1,85 duizend km gelegd van de georgisch-turkse grens naar Turkije de grens met Griekenland. /TASS/.