Economie

Oekraïne verwacht te ontvangen van gas via de TRANS-Anatolische pijplijn

De capaciteit van de pijpleiding is 16 miljard kubieke meter, inclusief 6 miljard kubieke meter zal blijven in Turkije en 10 miljard kubieke meter worden vervoerd naar het Zuiden van Europa via de TRANS-Adriatische pijplijn (TIK), ook de logboeken van de SGC. De leidingen lengte van 1,85 duizend km gelegd van de georgisch-turkse grens naar Turkije de grens met Griekenland. “Vandaag hebben we afgesproken dat we zullen meer dan blij om te diversifiëren van onze energiebronnen en aardgas via TANAP door Bulgarije en Roemenië”, zei het hoofd van de staat, toe te voegen dat “TANAP nu een grote bijdrage aan de welvaart van de hele regio, in veel regio’ s.”

TANAP is een onderdeel van de zuid-gas corridor (SGC), ontwikkeld voor het transport van azerbeidzjaans gas naar Europa. Gastoevoer naar Europa is gepland voor 2020. © EPA-EFE/TUMAY BERKIN

KIEV, 12 juni. De totale kosten van het project van de SGC beweert een geïntegreerd systeem van leidingen, bestaande uit het Zuiden van de Kaukasus pijplijn, TANAP en TIK op $42 miljard. Dit werd vermeld op dinsdag door de President van Oekraïne Petro Poroshenko tijdens de officiële ceremonie. Oekraïne hoopt te diversifiëren gas levert via de TRANS-Anatolische pijplijn (TANAP), de officiële opening van die plaatsvindt in Turkije. /TASS/. In het eerste jaar van het volume van de levering van gas aan Turkije zal een bedrag van 2 miljard kubieke meter, de tweede 4 miljard kubieke meter, de derde met 6 miljard kubieke meter.