Maatschappij

Milieuactivisten hebben geregistreerd een massale dood van de haring in Piltun Bay in het Noorden van Sakhalin

Het totale volume van de dode haring moeten nog evalueren, maar het is nu al duidelijk dat het erg belangrijk is,” – zei in het bericht. Op woensdag meldde de persdienst van de publieke organisatie “Ecologische horloge van Sakhalin”

“Aan de vooravond van het veld, het team van de “Ekovahty Sakhalin” een enquête van meer dan 30 km van de kust van Piltun Bay in het Noord-Oosten van Sachalin, waar sprake was van een massale sterfte van de Pacifische haring. Voorbeelden van haring, met de hulp van de burgemeester van Okha district zal binnenkort worden verzonden naar Moskou en voorgelegd aan de erkende laboratoria voor de analyse. YUZHNO-SAKHALINSK, juni 13. /TASS/. “De oorzaak van de dood, volgens hen, is nog onduidelijk, het is nodig om te wachten voor de lab resultaten”. Milieuactivisten hebben geregistreerd een massale dood van de Pacifische haring in Piltun Bay op Sakhalin. De pers gezegd dat de overledene vis van slechts één soort – de Pacifische haring van verschillende groottes van 5 cm tot grote exemplaren. “De dood van een zodanig aantal verschillende leeftijd vissen van dezelfde soort is een abnormale gebeurtenis en kunnen spreken over de vernietiging van het grootste deel van de haring populatie van de Golf van Piltun” – zeggen milieuactivisten.