Gezondheid

Meer dan 8,5 duizend mensen deelgenomen aan de Parade van de vriendschap van de volkeren in Nalchik op de Dag van Rusland

Meer dan 8,5 duizend mensen deelgenomen aan het markeren van de Dag van Rusland Parade van de vriendschap van de volkeren van Kabardino-Balkarië (KBR) in Nalchik. /TASS/. Om te leren van de jongere generatie

De Voorzitter van de KBR Parlement Tatjana Yegorova kwamen naar het festival met haar kleindochter Sophia. Wij in Kabardino-Balkarië rust te voelen, gelukkig en happy”, zei Tsjoemakov in een interview met TASS. Volgens haar elk van de mensen die in Kabardino-Balkarië, is er alle gelegenheid om hun cultuur te behouden en te ontwikkelen. Op het plein in de buurt van het GKZ opende de tentoonstelling van werken van leerlingen van de academie van de stad van Nalchik. Aandacht werd aangetrokken door de studenten die naar het festival in hun traditionele kleding en danste lezginka samen met de Balkars en Kabardinians. “We gaan vieren dat we, ten eerste, de nationale feestdagen zijn wanneer de grenzen zijn verdwenen tussen Rusland en wit-rusland in 1992, en onze vakantie, toen bevrijd wit-rusland van de duitse fascistische indringers op 3 juni 1944. “We hebben van oudsher over de vakantie nemen de jongere kleinkinderen, die ze nodig hebben om te begrijpen wat een feestdag vandaag de dag is het een van de meest belangrijke staat feestdagen van ons land. Het grootste deel van de bevolking van Kabardino-Balkarië zijn Kabardians, Balkars en Russen. De officiële naam is “de Dag van Rusland” werd gebruikt voor de vakantie pas in 2002 met de inwerkingtreding van het nieuwe wetboek van Arbeid, die had voorgeschreven nieuwe feestdagen. Nationale feestdagen worden gevierd, vrienden met alle diaspora, gaat in de Stichting van de cultuur. Vandaag hebben we geen probleem in de internationale betrekkingen, de Naties trouw aan elkaar, want wij zijn allen burgers van een sterk, Verenigd, invloedrijke land.”, – zei Jegorov. Volgens het besluit van President Boris Jeltsin, 12 juni werd uitgeroepen tot een nationale feestdag – Dag van de onafhankelijkheid van Rusland. Getalenteerde kinderen maken met hun handen kiiz (nationale voelde tapijten), arjani (geweven producten van riet), mannelijke en vrouwelijke nationale jurken, huishoudelijke artikelen, poppen en nog veel meer. 28 jaar geleden, op 12 juni 1990 Eerste Congres van de people ‘ s afgevaardigden van de RSFSR aangenomen op de Verklaring van de soevereiniteit van Rusland. Tatiana Chumakova van de beweging “Syabry”, die brengt in Kabardino-Balkarië, de wit-russische Diaspora, en bevat meer dan 100 mensen, zong een nummer van zijn eigen compositie over de vriendschap tussen rusland en wit-Rusland. “Geen enkel land kan bogen op een dergelijke houding in Rusland te zijn multinationale mensen. Samen met vertegenwoordigers van 20 gemeenschappen op het grondgebied van de Republiek, werden de vertegenwoordigers van de wetgevende en de Uitvoerende overheden, publieke organisaties, studenten, leerlingen en vrijwilligers. Het land is de thuisbasis van meer dan 100 nationaliteiten en alle traditionele religieuze bekentenissen. Multicolor krans van vriendschap

Grote kleurrijke concert “Krans van vriendschap” dat duurde een aantal uur op het plein aan de voorzijde van de SRC, bracht vertegenwoordigers van 100 nationaliteiten in het CBD. Ze nam actief deel nationaal-culturele centra van de Diaspora leven in Kabardino-Balkarië,” – zei de persvoorlichter OP Asiyat Chippewa. “Meer dan 8,5 duizend mensen namen deel aan de Optocht van de vriendschap van de volkeren in Nalchik, dezelfde optocht werd georganiseerd in districten. © Asiyat Gerieva/TASS

NALCHIK, 12 juni. Dit werd gemeld op dinsdag TASS in de pers is een dienst van het Openbaar kamer (OP) van de regio, die fungeerde als de organisator van de actie. We zijn allemaal Russen, kunnen we trots zijn, want Rusland is een grote kracht zij, als geen ander land rijk aan tradities, is op de eerste plaats trots op de prestaties van de oudere generatie en vandaag gaan we doen er alles aan om onze machtige, de grote mogendheden niet verliezen hun kracht om onze mensen werden Verenigd en daardoor onoverwinnelijk”, zegt ze in een interview met TASS. Verzameld op Lenin Avenue in de buurt van het monument “voor Eeuwig met Rusland”, de deelnemers gingen aan de Staat concertzaal (SRC), de processie werd geleid door de kinderen met veel uitgebreide russische vlag op de handen.