Tech

Vechtsporter Marloes wil nog twee keer winnen

Ook heb ik weinig tot geen affiniteit met vechtsporten: bij het genoegen om een klap uit te delen kan ik me niets voorstellen, bij de angst om er een te krijgen alles. Kijkend naar de documentaire The Last Fight over Marloes Coenen, jarenlang een van de grootsten in de wereld van mixed martial arts, betrapte ik mezelf erop dat ik me makkelijker met háár identificeerde dan ik met een man gedaan zou hebben. Mannen beginnen wel vaker gewoon te vechten zonder aanwijsbare reden. Voor de duidelijkheid: ik ben geen vrouw. Kennelijk verwacht ik meer ambiguïteit bij een intelligente worstelende vrouw dan bij een man. Sterker: ik geloof dat ik het intellect (en de bewuste keuze voor de sport) eerder veronderstel bij een vrouw dan ik bij een man zou doen. Kijk ik anders naar een film over een vrouwelijke vechtsporter?