Entertainment

International ballet prijs Benois de la danse voor de 26ste keer zal worden uitgereikt op het Bolshoi theater

Hun houding ten opzichte van de prijs “Benois de La Danse” werd uitgedrukt door een ander lid van de jury, choreograaf Boris Eifman. Festival “Ballet Benua”

De ceremonie van het “Ballet Benua” in het Bolsjoj theater wordt afgesloten met een gala-concert van de laureaten. Het wordt een concurrent van Amanda Gomez van de Kazan theater van Opera en ballet, drew Jacoby van het Koninklijk ballet van Vlaanderen, Jurgita Dronina van de engelse nationale ballet, Ako Condo van de Australian ballet en SAE-Eun Park van het Paris Opera Ballet. En in de categorie van de set designers twee kandidaat – Gringo Kardiya en Kirill Serebrennikov (voor landschap voor het ballet “Leven”). De solist van de Leningrad academisch Opera en ballet theater vernoemd naar Kirov (nu het Mariinsky theater), ze in 1970 bleef in het Westen net terug van een tour. Bij het samenstellen van de voordracht zijn drie kanshebbers: Jorge Du Peixe, Bern Sepas en Ilya Demutsky, genomineerd voor de Prix Benois de la danse voor het ballet “Leven”. De winnaars van spetsprizom

Vooraf zijn alleen de winnaars van de speciale prijzen. Volgens de reglementen van de Benois de la danse-prijs, de prijs zal worden uitgereikt Makarova voor de volgende ceremonie in 2019. Het is de moeite waard op te merken dat de auteur van de prijs Benois de la danse, met een afbeelding van een paar dansen, is een Parijse beeldhouwer Igor Ustinov, vertegenwoordiger van de familie van Benois. legde uit dat de arts zijn er ook nieuwe namen. Alle van hen – vertegenwoordigers van de toonaangevende ballet bedrijven in de wereld. De awards vieren de meest toonaangevende werk op het gebied van choreografie over het afgelopen jaar. En hoewel elk lid van de jury nomineert de kandidaten, we hopen dat we de doelstelling en de beloning voor de meest verdienstelijke winnaars.”

Genomineerden

De leider van dit jaar het aantal nominaties was het Bolshoi ballet “Leven” op muziek van Ilja Demutsky, choreografie door Yuri Posokhova, regie en scenografie door Kirill Serebrennikov, die onder huisarrest op kosten van het orkestreren van de fraude. Hij is ook de auteur van een gezamenlijke russisch-italiaanse prijs “Benois-Massine”. “In totaal zijn er in de twee dagen van het festival, “Benoit” er worden vijf wereldpremières, en elf kamers voor de eerste keer ballet zal worden gepresenteerd in Moskou”, vertelde TASS organisatoren van het evenement, toe te voegen dat “het publiek kan verwachten van een prachtige viering van de dans”. TASS Olga Svistunova/. Yuri Posokhov voor het ballet “Leven” in het Bolsjoj theater. De benoeming van de genomineerden van de leden van de internationale jury, die bepaalt uiteindelijk het beste. En de volgende dag – 6 juni – op het podium van de winnaars van de vorige jaren en zal uw avond gewijd aan het 200-jarig bestaan van de grote choreograaf Marius Petipa. Geleid door Grigorovich

Zoals eerder gezegd in een interview met TASS Yuri Grigorovich, “Benois programma is in principe vast en verandert niet in een kwart van een eeuw”. Als een regel, kandidaten voor de award zijn vertegenwoordigers van de belangrijkste beroepen ballet: choreografen, dansers, danseressen. Dit jaar met hem evalueert de genomineerden: Eleanor Abbagnato Etoile van de Opera van Parijs en artistiek Directeur van het ballet van de Opera van Rome, Samuel Wursten Directeur van Holland Dance, Nicolas Le riche – artistiek Directeur van de Royal Swedish ballet, David McAllister – artistiek Directeur van het Australian ballet, Tamara Rojo de prima ballerina en artistiek Directeur van het engels nationaal ballet, Boris Eifman – artistiek Directeur van het Sint-Petersburg theater van zijn eigen naam, Nora Estevez – voormalig prima ballerina, choreograaf en docent van het Gemeentelijke theater van Rio de Janeiro. De informatie die partner is het Agentschap TASS. Was de prima ballerina van het American ballet theatre (new York), en het Koninklijk ballet (Londen), heeft samengewerkt met vele vooraanstaande ballet bedrijven in de wereld. De samenstelling van de jury veranderingen van jaar tot jaar, de permanente er is alleen de Voorzitter – Grigorovich. Is de Minister-president van het Bolsjoi theater Vladislav Lantratov (de prestaties van de titelrol in “Leven”), Kevin Jackson van de Australian ballet Daniel Camargo en Marein Rademaker (zowel van het Nationale ballet van Nederland) en Pablo Erfenis van het Paris Opera Ballet, Michele Satriano uit het Ballet ‘ Opera van Rome en Isaac Hernandez van de engelse nationale ballet. /Offset. In totaal heeft de award vordering 26 genomineerden, waaronder acht choreografen, zes dansers, zeven dansers, componist en drie in twee fasen ontwerper. Zeven dansers verzameld mannen categorie. “Ik ben blij dat de jury,” zei hij in een interview met TASS danser Nicolas Le riche, die in 1995 werd hij bekroond met de prijs Benois de la danse. Het is bekend dat de gezamenlijke russisch-italiaanse ballet prijs “Benois-Massine” zal worden toegekend aan de ballerina Maria Kochetkova. “Ik heb al zijn artistieke carrière, – zei de gesprekspartner van het Agentschap, maar hebben ze er aan te herinneren dat dansen op het podium is een sterk de indruk dat ik nu wil delen met genomineerden voor de prijs”. Volgens de traditie, een deel van de collectie van de gala-avonden van het festival Benois de la danse is verzonden in de vorm van persoonlijke financiële hulp aan de meest behoeftigen veteranen van verschillende dans-ballet groepen in Moskou. Afgestudeerd aan de Academie van Moskou choreografie, ze heeft uitgevoerd op de belangrijkste podia van de wereld, werkzaam in het Royal ballet en English national ballet, sinds 2007, is de prima ballerina voor Ballet San Francisco. De choreograaf opgemerkt dat “het invullen van dit formulier elke keer anders is dan het vorige jaar”. Genomineerden 2018 onder de choreografen waren: Marco Hecke van Nederlands dans theater – 2, de Amerikaanse Deborah Kolker, John Neumeier (“Anna Karenina” in het Hamburg ballet), Mikhail Baryshnikov, de franse Alexander Ekman, Laurent Hilaire en Thierry Malandin. Het doel – het zoeken van de beste werken van kunstenaars, choreografen, componisten, kunstenaars, librettisten. G. De makers en vertolkers van het ballet “Leven” is genomineerd voor de Benois de la danse in vier beroepscategorieën: Ilja Demutsky als componist Yuri Posokhov als choreograaf, Kirill Serebrennikov, voor het ontwerp, de danser Vladislav Lantratov – de prestaties van de hoofdrol in het ballet “Leven”. “Dit is een zeer belangrijke gebeurtenis, – zei de ballet-meester. Laureaten van de internationale ballet prijs Benois de la danse zal worden bekend gemaakt op dinsdag in Moskou. Onder de genomineerden-ballerina ‘ s – Svetlana Zakharova genomineerd voor de award voor de rol van Anastasia in “Ivan de verschrikkelijke” in het Bolsjoj theater. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op de Historische fase van het State academic Bolshoi theater van Rusland (het Bolsjoi theater) en 26-th, vertelde TASS in het organiserend Comité awards. MOSKOU, 5 juni. Het geeft de mogelijkheid om te zien wat er vandaag de dag gebeurt in de wereld van de dans. Festival Benois de la danse wordt ondersteund door het Ministerie van cultuur van de russische Federatie. Deze award werd opgericht in 1991 door de Internationale Unie van choreografie, onder leiding van choreograaf, people ’s artist van de SOVJET-unie Yury Grigorovich, die al sinds haar artistiek Directeur programma’ s en Voorzitter van de jury. De prijs Benois de la danse in de meest eervolle benoeming Voor het leven in de kunst” – dit jaar toegekend aan de uitstaande ballerina Natalia Makarova.