Sport

Media: het Ministerie van Zwitserland trok de beschuldigingen van corruptie met het voormalige hoofd van de UEFA, Michel Platini

Platini afgetreden als Voorzitter van de UEFA op 14 September 2016. In een brief van de advocaat een advocaat Platini Vincent Solari zei dat alle aanklachten tegen de voormalige UEFA-President zijn verwijderd. Het is gemeld door de franse krant Le Monde citeert een brief van de officier van justitie, die verscheen in een publicatie. In juli 2017, het Zwitserse Federale Hooggerechtshof verwierp ook zijn beroep. Vervolgens, het Comité van de FIFA heeft verminderd de schorsing van Blatter en Platini tot zes jaar. Het Zwitserse openbaar Ministerie heeft besloten alle aanklachten van corruptie met de voormalige President van de Union of European football associations (UEFA) Michel Platini in verband met onvoldoende hoeveelheid bewijs. Michel Platini

© EPA/GEORGI LICOVSKI

TASS, 25 mei. Zie ook

Platini is van mening dat hij zal winnen van de zaak tegen de FIFA in de hof van de rechten van de mens

Voormalig FIFA-President Blatter zal vragen om een nieuw onderzoek van zijn schorsing uit het voetbal

Platini zou een beroep op het hof van de rechten van de mens op het besluit van de FIFA om te sluiten

“We kunnen bevestigen dat dit onderzoek niet wordt uitgevoerd tegen Platini in verband met zijn beschuldigingen van corruptie. We kunnen ook melden dat de supervisor zal niet worden verdacht in deze zaak,” schreef de officier van justitie in een brief. In mei 2016 Sport arbitrage hof verminderde de zin tot vier jaar, maar het beroep verworpen Platini en gehandhaafd zijn schorsing van voetbal activiteiten. De basis voor het ontslag van ambtenaren was de vertaling van Blatter 2 miljoen Zwitserse franken van de FIFA geld om de rekeningen Platini in 2011. Aan het einde van 2015 op dat moment de FIFA President Joseph Blatter en Platini, die ook de post van Vice-President van de FIFA, werd opgeschort door de Commissie ethiek van het voetbal activiteiten voor acht jaar. Platini werd ondervraagd in dit geval “als het verstrekken van belangrijke informatie”, die in Frankrijk is gelijk aan de status van een getuige.