Buitenland

Zampolpreda van de russische Federatie in de VN-veiligheidsraad: Moskou beschouwt de vraag van de Krim “opgelost”

/TASS/. Natuurlijk, het is veel makkelijker om af te schrijven van Rusland dan aan te moedigen Kiev om de dialoog met zijn burgers die wonen in het Oosten van Oekraïne”, zegt Polanski. Rusland is niet van plan om te luisteren naar “lezingen” op de Krim en is van oordeel dat de vraag van de status is opgelost. Een vergadering van de veiligheidsraad van de VN was bijeengeroepen op initiatief van Polen en wordt voorgezeten door de Voorzitter van Andrzej Duda, die in zijn toespraak ging over de situatie in Oekraïne en de status van de Krim. Niet wachten op de toespraak van de oekraïense delegatie, merkte hij op dat Rusland niet zal reageren op verdachtmakingen van Kiev. VN, 17 mei. En alle schandelijk draaien van een blind oog,” zei zampolpreda van de russische Federatie. De aankomst in Rusland is volledig in overeenstemming met het internationale recht, in het bijzonder het recht op zelfbeschikking. Zoals opgemerkt Polanski, de crisis in Oekraïne is “een ander gevolg van een schending door de externe actoren van het internationale recht”, namelijk het beginsel van niet-inmenging in de interne Aangelegenheden van Staten. Het resultaat: chaos en wetteloosheid, economische ineenstorting, ongebreideld nationalisme en extremisme dat dreigt zelfs de buren van de Oekraïne. “Het is bekend dat een confrontatie die resulteerde in de ongrondwettige coup in de oorlog van de Kiev-regime tegen zijn eigen volk, werd gehouden van buiten. Dit werd vermeld op donderdag door de Plaatsvervangend permanent vertegenwoordiger van de russische Federatie naar de VN-Dmitry Polyansky tijdens het debat in de veiligheidsraad voor de handhaving van het internationale recht. Het thema werd ondersteund door delegaties uit verschillende andere landen, waaronder Nederland en Zweden, nam ook deel aan de debatten van de Ministers van buitenlandse zaken van Litouwen, Letland en Estland. Dat is het probleem opgelost,” de diplomaat zei. Hij vestigde de aandacht op het feit dat de President Duda, in zijn toespraak, “zei dat vandaag in Kiev verheerlijken degenen die vechten op Hitler’ s kant, betrokken bij de moord op honderdduizenden polen, Joden, Russen tijdens de Tweede wereldoorlog.” “Denk je niet dat je verlegen eens met de promotie van de meest ernstige misdrijven en tegelijkertijd niveliruya de oplossing naar Neurenberg? Als u in het voordeel van politieke of andere redenen kan het zich veroorloven om dit te negeren, dan hebben we geen dergelijke beperking. “”Lezingen” over de Krim, wij zijn niet van plan om te luisteren.