Economie

Trump twijfel het succes van de onderhandelingen voor de beslechting van handelsgeschillen met China

De Amerikaanse delegatie wordt geleid door de Minister van Financiën Steven Mnuchin, die ook Minister van handel Wilbur Ross en de AMERIKAANSE vertegenwoordiger voor onderhandelingen Robert Leitheiser. Zie ook

Trump op het spoor van een handelsoorlog

“Ze [de onderhandelingen over de deal] is het succesvol? WASHINGTON, 17 mei. Hij wees erop dat het amerikaanse handelstekort bedroeg $800 miljard per jaar. Druk Secretaris van de President Sarah Sanders bevestigd dat trump zal het voeren van gesprekken met Liu hij. “Hij vroeg me om het te doen, en ik zal het doen”, zei de eigenaar van het Witte huis, toevoegend dat de vs de sancties had “toegebrachte schade” banen in ZTE. Hij is van mening dat Beijing ontvangt van Washington “honderden miljarden dollars per jaar.” “Ik legde de President [China] XI [Jinping] die dat kunnen we niet hebben”, zei de Amerikaanse leider, het vergelijken van de bilaterale handel tussen landen met een “one way street”. Mijn enige aarzeling is dat China een erg verwend, de Europese Unie werd erg beschadigd, andere landen zijn erg verwend omdat ze altijd voor 100% van wat gewenst is vanuit de Verenigde Staten. Volgens trump, het volume van de export van de rijkdom” van de VS naar China was zo groot, dat “voordat u in enig land dat niet gebeuren.” Trump is van mening dat “verwijderd uit de Verenigde Staten veel geld is de basis geworden voor herstel” van China. We waren beroofd China,” beweerde de President. In reactie, de chinese Raad van state een lijst gepubliceerd van Amerikaanse goederen, die kan worden ingesteld soortgelijke kosten. /TASS/. De inwerkingtreding van de reactie is afhankelijk van de vraag of Washington zal handelen in overeenstemming met de geformuleerde intenties. “Ik heb niet de schuld van China, de schuld van ons [Amerikaanse] regering. De overheid van de Verenigde Staten op 3 April gaf een lijst van de invoer uit China van de producten waarvoor het AMERIKAANSE Ministerie van Handel wil invoering van een extra 25 procent douanerechten. De situatie rond ZTE

Trump zei dat XI Jinping vroeg hem om te gaan met de situatie met een Chinese telecombedrijf ZTE, die gedeeltelijk opgeschort activiteiten te wijten aan de opgelegde sancties door Washington. Deze bijeenkomsten zijn een voortzetting van de onderhandelingen die plaatsvonden in Beijing twee weken geleden, ze zal zich richten op herstel van het evenwicht van de economische relatie tussen de VS en China. We kunnen niet toestaan dat dit gebeurt”, zegt de President. Echter, hij benadrukte dat Washington plannen om het bereiken van een positief resultaat in de onderhandelingen met Beijing. Maar hij benadrukte dat het Chinese bedrijf “doet het erg slechte dingen” voor de VS en hun economieën. Dus volgens trump, de situatie rond de ZTE is slechts “een klein deel van een uitgebreide deal”. De President van de VS Donald trump zei donderdag dat hij twijfelde dat de onderhandelingen over een handelsovereenkomst tussen de VS en China succesvol zal zijn. Met deze woorden van de Amerikaanse leider was spreken voor een vergadering met de NAVO-Secretaris-Generaal Jens Stoltenberg in het Witte huis. Ik ben geneigd om te twijfelen. Zoals eerder gemeld door de persdienst van het Witte huis, een handels-delegatie onder leiding van Vice-Premier van de Raad van state van de VOLKSREPUBLIEK china Liu hij zal deelnemen aan de vergaderingen van het Ministerie van Financiën van de verenigde staten op mei 17 en 18. Volgens trump, de Verenigde Staten “vele jaren” last van “plundering” vanwege “slechte trade deals”.