Buitenland

Rusland eist Oekraïne tot de onmiddellijke vrijlating van Kirill Vyshinsky

Rusland eist van Oekraïne de onmiddellijke vrijlating van de editor-in-chief van het Agentschap RIA Novosti Oekraïne” en Kirill Vyshinsky drong er bij de buitenlandse partners om aandacht te besteden aan deze “wetteloosheid”. Rusland is ook een oproep aan vreemde landen en internationale instellingen om de aandacht te vestigen op de aangehouden editor-in-chief “RIA Novosti Oekraïne” Kirill Vyshinsky. /TASS/. – Beschouwen dit als een flagrante verontwaardiging, een aanval op de vrijheid van meningsuiting en de poging van het regime in Kiev om geweld te gebruiken tegen alle verschijnselen van objectiviteit en onpartijdige weergave van wat er gebeurt in het land”. Bijna onmiddellijk begon het te zoeken in de Centrale kantoor in Kiev, zijn druk op center en in de appartementen van diverse journalisten, die duurde enkele uren. “Rusland sterk veroordeelt dergelijke repressie tegen een journalist, altijd eerlijk en nauwgezet uitvoeren van hun professionele plicht, zei het Ministerie van buitenlandse zaken. Het russische Ministerie van buitenlandse zaken heeft gezegd dat de arrestatie van de President “RIA Novosti Oekraïne” als een aanval op de vrijheid van meningsuiting aan de zijde van de Kiev-autoriteiten. Donderdag Kherson city court gearresteerd Wyszynski van twee maanden. Dit werd vermeld op donderdag het russische Ministerie van buitenlandse zaken, commentaar op de beslissing van het hof van Kherson in de arrestatie van de journalist gedurende twee maanden. De security service van Oekraïne op dinsdag, 15 mei, voerde een enorme operatie tegen medewerkers van het Agentschap RIA Novosti Oekraïne.” In de vroege ochtend in zijn woning werden aangehouden de hoofdredacteur van het Agentschap Kirill Vyshinsky. – Bellen met onze buitenlandse partners te betalen, ten slotte, aandacht voor regerend in Oekraïne, wetteloosheid, gewetenloze onderdrukking van eventuele meningsverschillen. Zie ook

Advocaat Levin erkent dat de journalist werd gearresteerd voor zijn professionele activiteiten

Glavred MIA “Russia today” beloofde er alles aan doen om Vyshinsky werd uitgebracht

Rusland heeft vandaag plannen ter versterking van de wet-team Wyszynski

Actie ter ondersteuning Wyszynski zal worden gehouden op 18 mei bij de Ambassade van Oekraïne in Rusland

“Wij eisen de onmiddellijke vrijlating van Kirill Vyshinsky, benadrukt in een toelichting aan de russische depodesta. We verwachten dat de internationale rechten van de mens en de journalistieke structuur zal niet onverschillig blijven voor het lot van Wyszynski”. Hij werd belast met het verraad. Het gebouw van het Ministerie van buitenlandse zaken van de russische Federatie

© Sergei Savostyanov/TASS

MOSKOU, mei 17.