Economie

Media: Cambridge Analytica faillissement

De Cambridge Analytica schandaal uitbrak na de New York Times meldde dat Facebook gaf deze analytische bedrijf, persoonlijke gegevens van een aantal 87 miljoen gebruikers van het sociale netwerk. Op vrijdag meldde het nieuws portal BuzzFeed. Eerder werd gemeld dat de onderneming staakt zijn activiteiten in zowel het verenigd koninkrijk en in de verenigde staten als gevolg van een scherpe daling in de vraag naar hun diensten en het verminderen van de winst. In het bijzonder werd bekend dat de activa van Cambridge Analytica variƫren van $101 en $500 miljoen en een schuld van $1 miljoen tot $10 miljoen. TASS, 18 mei. De documenten onthullen een aantal van de details van de financiƫle relaties binnen de vertakte organisatie. De eigenaar verzekerde ons de wetgevers dat in de toekomst sociale netwerk zal niet tolereren dergelijke schendingen. Volgens hem donderdag avond Cambridge Analytica, de Brits-eigendom consulting bedrijf SCL Verkiezingen, diende een verzoekschrift bij de rechtbank in Manhattan in overeenstemming met Hoofdstuk 7 van de U.S. Daarnaast is de instructie in de bankruptcy court, presenteerde de Amerikaanse tak van de moedermaatschappij SCL-Groep SCL-Verkiezingen. Het hoofd van Facebook Mark Zuckerberg in April had tot het bijwonen van hoorzittingen in het AMERIKAANSE Congres. Code op een faillissement. Cambridge Analytica betrokken in het schandaal rond het gebruik van persoonlijke gegevens van gebruikers van het sociale netwerk Facebook, heeft het faillissement.