Entertainment

Maritiem Museum Rotterdam wint Museumprijs (€100.000)

“Het museum weet een zeer divers publiek aan te treken en slaagt erin techniek toegankelijk te maken voor jong en oud”. Het museum kreeg ruim 37 procent van de stemmen, zo laat de organisatie weten. We zijn winnaar van de #Museumprijs! Dat we nu ook nog zoveel stemmen hebben gekregen van het publiek, is ongelooflijk. Zodat we nog meer mensen enthousiast kunnen maken voor maritieme techniek!”

Dit jaar brachten ruim 113.500 mensen hun stem uit, daarmee is de Museumprijs de grootste culturele publieksprijs. Het Maritiem Museum Rotterdam heeft vrijdag de Museumprijs 2018 gewonnen. Aan de prijs is een bedrag van 100.000 euro verbonden. 🎉🎉Frits Loomeijer: “Toen de vakjury ons nomineerde, was dat al een hele grote eer. Wauw!! Het Maritiem Museum werd genomineerd omdat het “midden in de huidige tijd staat”, aldus de vakjury. De prijs is gesponsord door de BankGiro Loterij. Directeur Frits Loomeijer reageerde verheugd in het persbericht:
“We zijn hier ontzettend blij mee en gaan het bedrag van 100.000 euro besteden aan een spannende, interactieve werkplaats in onze museumhaven. We zijn hier ontzettend blij mee!” https://t.co/GTqrAuCaj2
— Maritiem Museum (@maritiemmuseum) May 18, 2018

Een vakjury nomineerde drie musea, waarna het publiek de winnaar mocht kiezen. Het Science Centre Delft kreeg ruim 34 procent van de stemmen en GeoFort in Herwijnen ruim 28 procent.
Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az