Economie

Makron: de onderhandelingen met de VS over de handel mogelijk onder voorwaarde van de weigering van de nieuwe taken

SOFIA, 17 mei. Hij voegde eraan toe dat “ontwikkeld op de top posities op Iran en op de handel – helder en sterk.” Dit werd vermeld in Sofia, de President van Frankrijk Emmanuel macron, spreken op een persconferentie na de top EU – Westelijke Balkan. Zie ook

Trump op het spoor van een handelsoorlog

“Tijdens de top was er discussie over de handel en er was een duidelijk beeld dat het ONS niet kan worden geen in-diepte onderhandelingen op dit gebied, als ze zich niet bezighouden met het voorlopige en permanente bevrijding [EU] plicht [van de uitvoer van het metaal],” zei macron. “Als de Verenigde Staten besluiten om zich te houden aan de regels van de multilaterale handel en zaken doen met de Europeanen, met hun bondgenoten, dan zullen we in staat zijn om te praten over een scala van onderwerpen, zoals de hervorming van de wereld handels organisatie, de eliminatie van overtollige overaanbod van producten en een aantal andere onderwerpen. /TASS/. De Europese Unie stemt ermee in om te onderhandelen met de VS op de handel alleen onder de voorwaarde dat zij niet zou worden toegepast, nieuwe tarieven op metalen. Anders is Europa, in overeenstemming met de bepalingen van de WTO-regels zal wraak te nemen om hun belangen te beschermen,” aldus de franse President.