Buitenland

Het russische Ministerie van buitenlandse zaken zeer gewaardeerd voorzitterschap van Zuid-Afrika in de BRICS

De russische kant zal alle nodige bijstand verlenen aan de Zuid-Afrikaanse vrienden om ervoor te zorgen het succes van de aanstaande top van de BRICS-landen”, benadrukt op Smolensk-plein. MOSKOU, mei 17. In 2018, Afrika neemt de hoofden van de Staten van de “vijf” voor de tweede keer. Speciale aandacht tijdens het gesprek werd besteed aan de voorbereidingen voor de BRICS-top in juli 25-27 in Johannesburg,” zei het russische Ministerie van buitenlandse zaken. /TASS/. “Ryabkov gaf een hoge beoordeling het werk van het presidentschap van Zuid-Afrika. De partijen ook uitgesproken vertrouwen in dat tijdens de Zuid-Afrikaanse voorzitterschap, zal de Vereniging een belangrijke stap in de verdere versterking van de strategische samenwerking binnen de drie belangrijke gebieden van samenwerking in BRICS vrede en veiligheid, Economie en Financiën, culturele en humanitaire contacten. Op dit moment, zoals de locatie geselecteerd is de grootste economische centrum van het land – Johannesburg. Vijf jaar geleden is de BRICS-top in Durban. Rusland houdt van het presidentschap van Zuid-Afrika in de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) en is klaar om bijstand te verlenen aan het welslagen van de komende juli top van de groep in Johannesburg. “Ze had constructieve inhoudelijke discussie over verschillende onderwerpen op de agenda van de multidisciplinaire samenwerking Vereniging onder de Zuid-Afrikaanse voorzitterschap in 2018. Dit is vermeld in het bericht van het russische Ministerie van buitenlandse zaken naar aanleiding van de vergadering op donderdag, Plaatsvervangend Minister van buitenlandse zaken, Sherpa Rusland in BRICS Sergei Ryabkov met de Ambassadeur van Zuid-Afrika in Moskou, Romasanta Maria Sibanda-Tusi.