Economie

Het Ministerie van Financiën zei dat werd niet voorgelegd aan het Kabinet voorstellen tot verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd

Volgens hem is een dergelijke beslissing is noodzakelijk, maar moet worden “voorzichtig, zorgvuldig, op basis van de bereidheid en het vermogen om te blijven werken, als hij de gezondheid en de kracht, wijzigingen in de corporate wetgeving, de wetgeving op arbeid”. © Sergey Bobylev/TASS

MOSKOU, mei 17. In het bijzonder, volgens de publicatie van het Ministerie van Financiën voorgesteld verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd voor vrouwen naar 63 jaar voor mannen op 65 jaar, in de variant van het Ministerie van arbeid pensioen voor mannen zijn aangeboden, ook in de 65 jaar en voor vrouwen 60. Zie ook

Matvienko heeft voorgesteld om geleidelijk verhogen van de pensioenleeftijd binnen tien jaar

Poll: slechts 6% van de Russen een voorstander van het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd

Medvedev zei over de noodzaak van de beslissing tot verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd

Het Ministerie van Financiën is opgemerkt dat momenteel berekent verschillende voorstellen tot wijziging van het pensioenstelsel, uitgevoerd hun discussies met de betrokken afdelingen. “De implementatie van de voorstellen zal worden gericht op het waarborgen van een hoger tarief van de indexatie van de pensioenen in overeenstemming met het presidentiële decreet van 7 mei 2018”, – het Ministerie gezegd. Eerder RBC schreef, onder vermelding van bronnen, die het Ministerie van Financiën en het Ministerie van arbeid voorgestelde opties voor het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd. Momenteel russische mannen met pensioen gaan op 60, vrouwen 55. De vraag van de pensioengerechtigde leeftijd

Over de noodzaak van het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd in Rusland, zei Minister-president Dmitry Medvedev. Hij benadrukte ook dat het Kabinet zal voorstellen in de nabije toekomst en zal ze brengen tot de Doema. Het Ministerie van Financiën heeft verzonden de voorstellen van de regering om de verhoging van de pensioenleeftijd, vertelde verslaggevers op het Ministerie. /TASS/.