Economie

Het Ministerie van Financiën ondersteunt de mogelijke privatisering van de “Crystal” in het voordeel van “ALROSA”

Het economische effect van de overname van de “Crystal” heeft nog niet geraamd, zei hij. ALROSA dit jaar verhoogde het bedrag van de overeenkomst met “Crystal”, herinnert Ivanov. /TASS/. “We hebben het over een markt te gaan in de eerste plaats, dat is, dat “Crystal” werd verkocht tegen de marktprijs. Dit heeft geleid tot de verbetering van de economie van de onderneming. “Crystal” is de enige in het land de productie van de volledige cyclus voor het verwerken van edelstenen van alle soorten en maten. De aandelen van “Kristal” is in de Federale eigendom. “Ik denk dat veel eerder dan het einde van dit jaar”, – hij vertelde, het beantwoorden van een TASS vraag op mogelijke voorwaarden van de privatisering van Kristal. Voorheen Raad van commissarissen van ALROSA keurde de integratie van de installatie in uw bedrijf. Het bedrijf zal het beoordelen van de waarde van de aandelen en legt dit voor aan de Federale property management Agency en het Ministerie van Financiën. De beslissing van de overheid als geheel is al goedgekeurd, nu komt het testen van de items, de beoordeling van de “Crystal”, – zei de Vice-Minister, in reactie op een vraag over de gewenste regeling van de verkoop van de plant. Het Ministerie van Financiën ondersteunde optie van directe verkoop van Rusland ‘ s grootste producent van diamant – Smolensk fabriek “de Kristal” de onderneming “ALROSA”, het kan worden gehouden voor het einde van dit jaar. Aanwezig zijn bij de briefing, het hoofd van “ALROSA” Sergej Ivanov opgemerkt, dat de integratie van de “Crystal” kunnen brengen zelfs een “kleine marge” te ALROSA. “Als de “Crystal” zullen deelnemen aan het ALROSA, onze financiële positie zal ons toelaten om het optimaliseren van alle financiële stromen van de onderneming”, zei Ivanov. In 2017, het bedrijf betaald aan de regionale budget van ongeveer 180 miljoen roebels in de belastingen. In Maart, het Ministerie van Financiën aangekondigd de voorgenomen privatisering van de fabriek “Crystal”. Dit werd bekend gemaakt door Vice-Minister van Financiën Alexei Moiseev. En, natuurlijk, we hebben het over privatisering in het voordeel van “ALROSA”. MOSKOU, mei 17. Op dit moment geniet de steun van de overheid in de vorm van een renteloze afbetaling betalingen. Het bedrijf werd opgericht in Smolensk in 1965.