Buitenland

Gatilov: Moskou zal in detail te bestuderen van de aanbevelingen van de VN-Raad voor mensenrechten

In zijn verslag van de russische Federatie verstrekt informatie over de uitvoering van de aanbevelingen die gegeven werden in de vorige review in 2013, evenals nieuwe maatregelen voor de bevordering en de bescherming van de rechten van de mens. “We zullen doorgaan met het verbeteren van de bestaande wettelijke mechanismen in dit gebied, rekening houdend met de huidige realiteit en de uitdagingen, zowel op nationaal als internationaal niveau”, zei Gatilov. – Wij zullen aanwezig zijn positie die ze op de voorgeschreven wijze, doch niet later dan de 39e zitting van de VN-mensenrechtenraad in September 2018.”

Echter, hij vestigde de aandacht op het feit dat een aantal aanbevelingen om de situatie in het Zuid-Oosten van Oekraïne, Abchazië en Zuid-Ossetië. De UPR is een mechanisme voor het verzamelen van informatie over de rechten van de mens in alle 193 landen van de verenigde naties. Dit werd vermeld door Rusland ‘ s permanente vertegenwoordiger bij de VN-Office en andere internationale organisaties te Genève Gennady Gatilov, aan het woord tijdens een sessie op donderdag. Hij dankte ook alle delegaties, de werkgroep van de HRC, de “Trojka” – de vertegenwoordigers van Cuba, Ethiopië en de Filippijnen (curators: review van de russische review) en het Bureau van de hoge VN-Commissaris voor de rechten van de mens en het Secretariaat voor “die bijdragen aan de succesvolle implementatie van de Universal periodic review van de russische Federatie”. In dit verband zijn wij van mening dat deze aanbevelingen zijn niet gerelateerd aan het onderwerp van de Universal periodic review van Rusland, en buiten de Stichting.”

Hij herinnerde eraan dat de bevordering en de bescherming van de rechten van de mens is een top prioriteit en doel van alle activiteiten. GENÈVE, 17 mei. Na de herziening van Rusland donderdag werd gepresenteerd aan de 317 aanbevelingen, die het volledige spectrum van rechten en vrijheden. “Die gemaakt zijn tijdens de interactieve dialoog, de aanbevelingen met betrekking tot de situatie van de rechten van de mens in de russische Federatie zal in detail geanalyseerd door de russische bevoegde autoriteiten, – zei het hoofd van de diplomatieke missie. Review is een constante herinnering aan de Staten die hun verplichtingen niet nakomen en het nakomen van de mensenrechten en de fundamentele vrijheden. /TASS/. Rusland zal zorgvuldig analyseren van de aanbevelingen om het tijdens de bespreking van het nationaal rapport op de 30ste sessie van de werkgroep van de VN-Raad voor mensenrechten (HRC) onder de Universele periodieke review mechanism (UPR). “Ik nogmaals benadrukken dat de russische Federatie heeft nooit uitgeoefend effectieve controle over de gebieden hierboven vermeld en kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de situatie met inachtneming van de rechten van de mens, de diplomaat zei.