Economie

De wereld Bank heeft toegezegd ter ondersteuning van de hervormingen van Oezbekistan

Fondsen voor het ondersteunen van projecten, waaronder de ontwikkeling van het vervoer, onderwijs, landbouw, irrigatie en water. Deze lening is toegenomen de project portfolio van de wereld Bank in Oezbekistan tot $2,8 miljard. De WB zullen doorgaan met het leveren van expertise en financiële bijstand aan een ambitieus programma van ontwikkeling van het land en de inspanningen van de overheid met het doel van het bouwen van een meer optimistische toekomst voor de bevolking van Oezbekistan,” – zei Jim Yong Kim. Hij besprak met Mirzaeva sociaal-economische transformatie in Oezbekistan. De wereldbank in het kader van de vergadering gaf Tasjkent een lening voor een bedrag van $940 miljoen voor de “financiering van de vier nieuwe projecten op het gebied van energie-efficiëntie, tuinieren en medische diensten”. “Ik ben zeer onder de indruk van de omvang en ambitie van de hervormingen in Oezbekistan. “Oezbekistan zit op het juiste spoor. “In het afgelopen jaar, de regering heeft een aantal belangrijke maatregelen gericht op de transformatie van de nationale economie door de liberalisering van de markt voor vreemde valuta, het wegnemen van belemmeringen voor handel en investeringen, verbetering van de wetgeving inzake de activiteiten en de opening van de markten voor het aantrekken van investeringen van de particuliere sector en het verhogen van de export,” zegt het document. WASHINGTON, 18 mei. /TASS/. Het hoofd van de wereldbank (WB) Jim Yong Kim was vond donderdag in de Amerikaanse hoofdstad met de President van Oezbekistan Shavkat Mirzieev en de bereidheid geuit om verder te gaan naar de ondersteuning van de hervorming van de staat. Dit is te lezen in een verklaring op donderdag de verklaring van de WB. Uitgevoerd vet economische en sociale hervormingen, het verbeteren van het ondernemingsklimaat en het versterken van de relevante overheidsinstellingen, zal het aantrekken van investeringen van de particuliere sector, banen te creëren en het land helpen om een van de leidende economieën in Centraal-Azië en de wereld,” zei Jim Yong Kim. Zoals opgemerkt, de Bank, de Republiek “snelle vooruitgang geboekt in het implementeren van de belangrijkste hervormingen”. De organisatie zal samen met Tasjkent in het geval van “modernisering en diversificatie van de agrarische sector”, die gebruik maakt van miljoenen mensen.